Pori Energia Sähköverkot Oy:n Syväsataman sähköaseman uudistaminen

Pori Energia Sähköverkot Oy on käynnistänyt Tahkoluodossa sijaitsevan Syväsataman sähköaseman uudistamisen. Asemalle liitetään Tahkoluodon edustalle rakennettavan Merituulipuiston sähköntuotanto. Samassa yhteydessä sähköasemaa laajennetaan ja sen tekniikkaa modernisoidaan. Valmistuessaan asema vahvistaa lähialueiden sähkönjakelua ja parantaa sähkönjakelun toimitusvarmuutta varsinkin läntisen Meri-Porin alueella. 

Valmistuessaan asema vahvistaa lähialueiden sähkönjakelua ja parantaa sähkönjakelun toimitusvarmuutta varsinkin läntisen Meri-Porin alueella.

Sähköaseman laajennuksen suunnittelu aloitettiin 2015 ja varsinainen rakentaminen on parhaillaan käynnistymässä. Aseman pääurakoitsija toimii Satakuntalainen Sähkö-Wire Oy. Hankkeessa on kaikilta osin vahvasti mukana satakuntalainen osaaminen. Asema valmistuu syksyllä 2017 ja jatkossa Tahkoluodon Merituulipuiston sähköntuotanto siirtyy sen kautta asiakkaiden käyttöön.

Pori Energia Sähköverkot Oy investoi vuosittain noin 10–12 miljoonaa euroa Porin alueen sähköverkon kehittämiseen. Investointeja tarvitaan kehittyvän kaupungin tarpeisiin ja sähköverkon uudistamiseen. Niillä myös parannetaan sähköverkon toimitusvarmuutta.

”Syväsataman sähköaseman laajennuksen myötä Meri-Porin sähkönjakelun käyttövarmuus paranee entisestään. Aseman laajennus on Pori Energia Sähköverkkojen kuluvan vuoden suurin yksittäinen verkostoinvestointi. Aseman valmistuessa sen kautta siirretään Tahkoluodon merituulipuiston sähköntuotanto asiakkaiden käyttöön. Uusittu sähköasema vastaa myös alueen kehittyviä asumisen ja teollisuuden tarpeita tulevinakin vuosikymmeninä”, kertoo Pori Energia Sähköverkkojen toimitusjohtaja Pekka Ohrankämmen.

Sähkö-Wire Oy:n toimitusjohtaja Reijo Tamminen kertoo Pori Energia Sähköverkkojen Syväsataman sähköasemahankkeen tuovan perustyökuorman yhtiön henkilöstölle aina vuoden 2017 kevääseen asti. Sähkö-Wire Oy:n harjavaltalainen vuonna 1985 perustettu yritys, joka työllistää vakituisesti noin 12 henkilöä. Yhtiö on tullut tunnetuksi instrumentoinnin sekä voima- ja lämpölaitosten sähköasennustöistä. Myöhemmin yritys on erikoistunut suurjännitteisten kaapeli- ja sähköasemaprojektien läpivientiin.

 

Lisätiedot:

Sähkö-Wire Oy, Reijo Vesalainen, projektipäällikkö, puh 0400 316 125   reijo.vesalainen@sahko-wire.fi

Pori Energia Sähköverkot Oy, Pekka Ohrankämmen, toimitusjohtaja, puh. 044 701 2252, pekka.ohrankammen@porienergia.fi