Pori Energian SPOT-sähkö

SPOT-sähkö on Pori Energian uusin sähkötuote, joka on täysin markkinahintainen sopimus. Tuotteen hinta perustuu pohjoismaisen sähköpörssi Nord Poolin tuntikohtaisiin hintoihin.

SPOT-tuotteen hinta

SPOT tuotteen hinta koostuu perusmaksusta ja energian hinnasta. Energian hinta määräytyy sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihinnan mukaan, johon lisätään Pori Energian marginaali ja arvonlisävero. Tämä tuntikohtainen hinta kerrotaan vastaavan tunnin kulutustiedolla ja tästä saadaan sen tunnin energiamaksu. Tuntikohtaisia hintoja ei laskulla esitetä vaan laskutusjakson toteutunut keskihinta. Tuntikohtaisia kulutustietoja voi seurata WattiVahti palvelusta ja hintatiedon saa Nord Poolin sivuilta tai lataamalla Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksen. Seuraavan päivän hinta on tiedossa klo 14 mennessä. 

Kenelle?

SPOT-tuote on asiakkaalle, joka on kiinnostunut seuraamaan sähkön hintaa ja kulutusta.SPOT-tuote on asiakkaalle, joka on kiinnostunut seuraamaan sähkön hintaa ja kulutusta. Sähkön hinta vaihtelee tunneittain kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kun keskittää sähkönkäyttöä edullisiin tunteihin, voi säästää tuntuvia summia sähkölaskussa. Koska hinta vaihtelee tunneittain, on asiakkaan hyväksyttävä myös siitä aiheutuvat riskit. Seuraavan päivän hinnat ovat näkyvissä jo edellisenä päivänä, mikä antaa mahdollisuuden ohjata omaa kulutusta halvemmille tunneille.