Kaukolämpö ja kaukojäähdytys

Miksi valita kaukolämpö?

Vastinetta rahoillesi ja alhaiset ylläpitokulut

Suomen vaativissa olosuhteissa on kaukolämpö hyvä ja toimintavarma lämmitysmuoto. Liittymiskustannus on pieni ja lämmön hinta on vakaa, myös huolto- ja ylläpitokustannukset ovat kaukolämmössä alhaiset. Kaukolämpölaitteistot vievät vain vähän tilaa sillä lämpökattiloille, polttoainevarastoille tai savupiipuille ei ole tarvetta. 

Turvallinen ja luotettava palveluntuottaja

Kannattaa muistaa eri lämmitysmuotoja vertaillessa että kaukolämmössä palveluntuottaja, eli Pori Energia sitoutuu asiakkaaseen rakennuksen koko elinkaaren ajaksi. Muiden lämmitysmuotojen kohdalla kyse lähes aina laitteistokaupasta, jossa vertailut, kilpailutus ja takuuasiat jäävät useimmiten ostajan vastuulle. Avaimet käteen –toimituksessa vastaamme siitä että lämmön tuotannossa ja jakelussa käytetään modernia teknologiaa. Kaukolämmön toimitusvarmuus on käytännössä 100 % lähes kaikkina aikoina.

Huoleton ja varma

Kaukolämpöä on saatavilla kaikkina aikoina ja se on tasalaatuista. Kannattaa muistaa että kiinteistöllä voi olla useita omistajia ja käyttäjiä sen elinkaaren aikana. Eri käyttäjillä voi vuosien saatossa erilaiset kyvyt ja halut huoltaa ja säätää laitteistoja. Pori Energian kaukolämpökiinteistöissä asukkaan ei tarvitse huolehtia näistä asioista, sillä me vastaamme tuotanto- ja siirtolaitteistosta. Palvelemme myös asiakaslaitteiden huollossa ja ylläpidossa.

Pori Energian kaukolämpö on paikallinen ja ekologinen valinta

Nimestään huolimatta kaukolämpö on itse asiassa lähilämpöä. Porissa kaukolämpö tuotetaan pääosin satakuntalaisella puulla sekä turpeella. Harjavallassa kaukolämpö on 80%:sti teollisuuden talteenottolämpöä ja Kristiinankaupungissa kaukolämpö tuotetaan lähes 100%:sti paikallisella puupolttoaineella.

Paikallisella lämmitysmuodolla on alueellisesti työllistävä vaikutus, niin suoraan kuin välillisesti esimerkiksi paikallisten sahojen kautta. Kaukolämmön keskitetty tuotanto mahdollistaa modernin ja vähäpäästöisen tuotantoteknologian käyttämisen. Asiakkaanamme saat suureksi osaksi hiilidioksidineutraalisti tuotettua lämpöä.

Pori Energialle on myönnetty Reilu Lämpö –laatumerkki

Energiateollisuus ry on myöntänyt Pori Energialle Reilu Kaukolämpö -laatumerkin. Merkki on osoitus korkeasta laatutasosta sekä asiakaslähtöisestä ja avoimesta toiminnasta. Järjestelmä koostuu mm. kaukolämmön kehittämisestä, hinnoittelun avoimuudesta ja vertailtavuudesta, asiakasturvallisuuden lisäämisestä sekä avoimesta viestinnästä ja muusta yhteistyöstä asiakasryhmien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Miten saat kaukolämmön kiinteistöösi?

Lue lisätiedot ja täytä kaukolämmön liittymislomake tästä

Pyydä kaukolämpötarjous

Tietoa Porin kaukolämpöverkosta

Yli 60 % Porin rakennuskannasta lämmitetään kaukolämmöllä ja yli puolet porilaisista asuu kaukolämmitetyssä talossa. Kaukolämpöä on rakennettu Porissa vuodesta 1969 alkaen keskimäärin 4 km vuodessa. Tällä hetkellä kaukolämpöverkkoa on yli 220 kilometriä.

Kaukolämmön ABC-opas (avautuu uuteen ikkunaan)

Kaukojäähdytys Porissa, lue lisää

Toiminta-alueet

Porin kaukolämmön runkoverkko
Reposaaren kaukolämpö
Noormarkun kaukolämpö
Harjavallan kaukolämpö
Lavian kaukolämpö
Kristiinankaupungin kaukolämpö
Kaukojäähdytysverkko 

Ota yhteyttä

Kaukolämmön vikailmoitus
puh. (02) 621 2371

Kaukolämmön asiakaspalvelu
puh. (02) 621 2085
Ma-pe klo 8.00-16:00
asiakaspalvelu@porienergia.fi