Tuulisähkö

Kiinnostus tuulisähköön on kasvanut voimakkaasti, johtuen asiakkaiden ympäristötietoisuuden lisääntymisestä ja halukkuudesta vaikuttaa ympäristöasioihin.

Tuulisähkön valitseminen on kuluttajalle helppo ja edullinen tapa vaikuttaa ympäristön hyväksi. Mitä enemmän kuluttajat valitsevat tuulisähköä, sitä enemmän sitä tuotetaan. Ja mitä enemmän tuulisähköä tuotetaan, sitä halvemmaksi se muuttuu. Näin jokainen sähkönkäyttäjä voi omalla panoksellaan vaikuttaa siihen, miten energiaa tuotetaan.

Tuulisähköä pienillä uhrauksilla

Sopimuksen vaihtaminen tuulisähkösopimukseksi onnistuu helposti asiakaspalvelussamme p. (02) 621 2050. Voit tehdä tuulisähkösopimuksen myös internetissä.

Pori Energian tuulisähkön hinta on yhdeltä kilowattitunnilta vain 0,25 senttiä normaalienergiaa kalliimpaa. Esimerkiksi kerrostalokaksiossa tuulisähköä käyttävä asiakas maksaa sähköstään ainoastaan yhden suklaapatukan hinnan verran enemmän kuukaudessa tavalliseen sähköön verrattuna. Sähkölämmitteisen omakotitaloasukkaankaan ei tarvitse luopua kuin esimerkiksi parista karkkipussista kuukaudessa.

PlusPrint Oy

plusprint

PlusPrintin painoyksikkö osoittaa ekologisuutta käyttämällä tuulisähköä.

> Lue lisää

Kuluttaja-asiakas

tuulisähkölämmittäjä

Mikko Leppäsen perheen omakotitalo lämpiää tuulisähkön avulla.

> Lue lisää

Ficolo Oy

ficolo

Massiivisia konesalitiloja tarjoava Ficolo osoittaa ympäristötietoisuutta käyttämällä paikallista tuulisähköä. 

> Lue lisää

Pori Energian tuulivoima

Tuulivoimalla tuotettua sähköä Pori Energia saa tuulivoimalaitoksista noin 74 milj. kWh vuodessa, eli 37 000 kerrostaloasunnon tai noin 4 100 sähkölämmitteisen omakotitalon tarpeisiin. 

Suomen Hyötytuuli on toiminnallaan edistänyt merkittävästi suomalaista tuulivoiman tuotantoa. Suomen Hyötytuulella on kuusi toiminnassa olevaa tuulipuistoa, yksi Kalajoella, kaksi Porissa ja kolme Raahessa. Yhtiö on ensimmäisenä maassamme ottanut käyttöön megawattiluokan tuulivoimalat vuonna 1999. Yhtiö on panostanut merkittävästi myös merituulivoiman kehittämiseen ja rakennutti maan ensimmäisen merituulivoimalan Porin Tahkoluotoon vuonna 2010. Yhtiö on rakentanut Poriin Tahkoluodon edustalle 10 offshore-tuulivoimalan merituulipuiston vuonna 2010 valmistuneen Suomen ensimmäisen merituulivoimalan ympärille. Merituulipuisto otettiin käyttöön vuonna 2017. Pori Energia omistaa Hyötytuulesta yhden kahdeksasosan.

Pori Energian vesivoima

Vesivoimalla tuotettua sähköä Pori Energia saa Kokemäenjoessa ja Kymijoessa sijaitsevista vesivoimalaitoksista yhteensä 200 milj. kWh vuodessa. Määrä vastaa noin 100 000 kerrostaloasunnon tai noin 11 000 sähkölämmitteisen omakotitalon tarvetta.

 

Pori Energian Tuulivoimapalvelut toimittaa asiakkailleen tuulivoiman tuottamisen koko elinkaareen liittyvät palvelut.

> Lue lisää