Sähkönsiirto

Sähkön siirrosta tuottajalta kuluttajalle huolehtii aina paikallinen verkkoyhtiö.

Sähkönsiirtomaksun lisäksi sähkönsiirron yhteydessä peritään sähkövero, valtion huoltovarmuusmaksu sekä arvonlisävero. 

Asiakaspalvelumme palvelee sinua kaikissa sähkön siirtoon liittyvissä asioissa.

Sähkön siirtotuotteet

Tarjoamme asiakkaidemme erilaisiin tarpeisiin monipuolisia sähkönsiirtotuotteita. Sähkönsiirtotuotteen valintaan vaikuttavat käyttöpaikan pääsulakekoko ja jännitetaso. 

Kun haluat tehdä sähkösopimuksen, niin ota yhteyttä valitsemaasi sähkönmyyjän. Sähkönmyyjä  varmistaa valitsemasi sähkönmyyntituoteen sopivuuden käyttöpaikallesi. Kun asia on kunnossa, niin sähkönmyyjäsi tekee sinulle sähkösopimuksen ja ilmoittaa tarvittavasta verkkopalvelusopimuksesta meille. Sinun ei tarvitse olla yhteydessä meihin.

Yleissiirto

Kulutusperusteinen energiamaksu on sama kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina. Tuote soveltuu parhaiten mm. kerrostaloasuntoihin, vapaa-ajan asuntoihin (joissa ei ole ympärivuotista sähkölämmitystä) sekä rivi-, pari- tai omakotitaloon, jossa on jokin muu lämmitysmuoto kuin sähkö.

Aikasiirto

Tuotteessa mitataan erikseen yö- ja päiväajan kulutusta. Yöajan edullinen hinta on voimassa kello 22-7 välisenä aikana. Perusmaksu Aikasiirrossa on korkeampi kuin yleissiirrossa, mutta siirron kulutusperusteinen energiamaksu on yöaikaan edullisempi. Tuote soveltuu parhaiten sähkölämmittäjälle silloin, kun voit hyödyntää sähkön yöaikaista käyttöä esim. käyttöveden ja kiinteistön lämmitykseen.

Kausisiirto

Tuotteessa mitataan erikseen talviarkipäivän ja muun ajan kulutusta. Talviarkipäivän aikaa ovat 1.11.–30.3 välisenä aikana ma-la kello 7-22. Yleissiirtoon verrattuna Perusmaksu Kausisiirrossa on korkeampi, muun ajan siirron kulutusperusteinen energiamaksu on edullisempi ja talviarkipäivän ajan siirron kulutusperusteinen energiamaksu on kalliimpi. Tuote soveltuu sähkölämmittäjälle, jolla on mahdollisuus lämmittää esimerkiksi puilla talviarkipäivisin tai esimerkiksi maatilalle, jonka sähkönkulutus on runsasta kesäaikaan.

Tuotteen vaihto

Muuttamalla mittaustapaa yksiaikaisesta kaksiaikaiseen tai päinvastoin voit vaihtaa sähkönsiiron tuotetta (Yleissiirto, Yösiirto tai Kausisiirto). Voit vaihtaa siirtotuotteen toiseen 12 kuukauden mittaisen sopimuskauden jälkeen. Palvelusta peritään palvelumaksuhinnaston mukaiset maksut, joten selvitä ensin asiakaspalvelustamme, onko vaihdosta sinulle hyötyä.

Sähköjen kytkentä ja katkaisu

Sähköjen katkaisu

Sähköntoimitus kiinteistöön edellyttää voimassa olevaa sähkönmyyntisopimusta asiakkaan ja sähkönmyyjän välillä. Ilman voimassaolevaa sopimusta sähköä ei voida toimittaa vaan sähköntoimitus tulee katkaista.

Mikäli kiinteistön sähkönmyyntisopimus päättyy (esimerkiksi vuokralaisen muuttaessa pois kiinteistöstä), katkaistaan kohteesta sähköt. Sopimuksen päättyessä sähköt katkaistaan välittömästi myös talviaikana. Verkonhaltija ei ole vastuussa mahdollisista vahingoista, joita sähköjen katkaisusta aiheutuu. Mikäli kiinteistöön tehdään uusi sähkösopimus alkamaan heti edellisen sopimuksen päätyttyä, sähköntoimitus jatkuu keskeytyksettömänä.

Muista tehdä sähkösopimus ajoissa

Sopimus tulee tehdä vähintään 14 vuorokautta ennen sopimuksen alkupäivää, eli esimerkiksi muuttoa uuteen asuntoon. Sähkösopimuksen tekeminen on helppoa. Yksi yhteydenotto sähkönmyyjään riittää. Sähkönmyyjän voi valita vapaasti.

Kun sopimus sähkönmyyjän kanssa on tehty esimerkiksi puhelimitse tai internetissä, sähkönmyyjä hoitaa asiakkaan puolesta kaikki tarvittavat sopimusasiat mukaan lukien sähkönsiirtosopimuksen.

Sähköjen kytkentä

Pori Energia Sähkönverkkojen sähkömittareihin kytketään sähköt etäkytkennällä, kun sähkösopimus astuu voimaan. Jotta sähköjen etäkytkentä tapahtuisi turvallisesti, asiakkaan vastuulla on varmistaa asunnon tilanne sähkölaitteiden osalta. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas on sähköjen kytkentähetkenä asunnossa tai on etukäteen varmistanut, että asunnon sähkölaitteet ovat pois päältä (esim. liesi ja sähkökiuas).