Pori Energian 5 000 euron lahjoituksella tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten harrastuksia

Milja Karjalainen (oik.) ja koordinaattori Johanna Koskinen.

Lahjoituksen vastaanottivat Porin Me-talon toiminnanjohtaja Milja Karjalainen (oik.) ja koordinaattori Johanna Koskinen. 

Pori Energia teki 5 000 euron joululahjoituksen porilaisten lasten ja nuorten harrastusrahastoon, joka tukee harrastustoimintaa Porin alueella.

- Porilaisista lapsista ja nuorista 13 prosenttia ilmoittaa harrastamattomuutensa syyksi perheen taloudellisen tilanteen. Mielekäs harrastus on lapselle ja nuorelle rikastuttava kokemus, joka tukee hänen kasvuaan, kehittää sosiaalisia taitoja ja lisää osallisuuden tunnetta. Joillekin harrastus on ainoa kannatteleva asia elämässä, kertoo Porin Me-talon toiminnanjohtaja Milja Karjalainen.

Tuki lyhentämättömänä lapsille ja nuorille

- Rahastolle tehtävät lahjoitukset käytetään lyhentämättömänä lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Teimme puolitoista vuotta töitä, että saimme rahaston hallinnolliset asiat hiottua varmasti kuntoon. Tuemme sekä kertaluontoisesti, että pitkäjänteisesti - harrastuksen luonteesta ja perheen tilanteesta riippuen, kertoo Karjalainen. 

Tukea voi hakea ympäri vuoden ja tukihakemuksia käsitellään kolmen kuukauden välein. Ensimmäiset tuet myönnettiin syksyllä 2019 kun tukea rahaston kautta sai yhteensä kahdeksan lasta ja nuorta.

- Haluamme pitää tuen saamisen ehdot väljinä, sillä perheiden tilanteet ovat niin erilaisia. Tukihakemuksessa kysymme, tarvitseeko perhe jotain muutakin tukea. Meillä on asiantuntemusta ohjata perheitä myös muun avun äärelle, kuvailee Karjalainen.

Pori Energia kantaa yhteiskuntavastuuta

Pori Energia on vuosittain mukana satakuntalaisessa elämänmenossa tukemalla lapsi- ja nuorisotyötä, urheilua, kulttuuria ja taiteita.

- Nuorisorahasto tekee hienoa työtä mahdollistamalla kaikkien harrastamista. Kolmen aktiivisen lapsen isänä oli ilo olla mukana tekemässä tätä lahjoitusta, kertoo Pori Energian toimitusjohtaja Petri Paajanen.

Lasten ja nuorten harrastusrahaston ovat perustaneet Me-talo Pori, MLL Satakunnan piiri, Porin Pelastakaa Lapset ry sekä Porin ev.lut. seurakuntayhtymä. Rahastoa hallinnoi Me-talo Porin taustaorganisaatio Satakunnan yhteisöt ry. 

Tuen hakeminen rahastosta ja lahjoittaminen rahastoon

Harrastusrahastosta voi hakea tukea verkkolomakkeella. Samalla verkkosivulla voi kuka tahansa yksityishenkilö tai yritys lahjoittaa rahastoon: www.yhteisokeskus.fi/lastenjanuortenharrastusrahasto

Julkaistu 16.12.2019