Häiriötilanteet kaukolämpö Pori

Kaukolämmön ja -jäähdytyksen käyttökeskeytykset näet keskeytyskartalta.

 

Kaukolämmön keskeytyskartta

 

TOIMI NÄIN HÄIRIÖTILANTEESSA

 

Missä on vika, kun patterit ovat kylmiä eikä lämmintä vettä tule?

Kyseessä saattaa olla häiriö kaukolämmön jakelussa. Tarkasta lämmönjakohuoneessa, että kaukolämmön meno- ja paluulinjojen painemittarit näyttävät eri lukemaa. Menolinjassa tulee olla painetta vähintään 0,6 bar enemmän kuin paluulinjassa. Jos mittarit näyttävät samaa painetta, vika on tällöin kaukolämmön jakelussa. Syynä saattaa olla myös tukkeutunut kaukolämmön lianerotin.

 

Mikäli epäilet vikaa lämmityslaitteissasi ota yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon p. 02 621 2085.

 

 

Hanasta tulee vihreää vettä/lähimaastossa, kuten ojassa on vihreää vettä, miten toimin?

Vihreä vesi on kaukolämpövettä. Vesi on värjätty, jotta mahdolliset vuodot havaitaan helpommin.

 

Mikäli hanasta tulee vihreää vettä tai näet vihreää vettä maastossa, on kyseessä kaukolämpövuoto. Ota välittömästi yhteyttä kaukolämmön päivystykseen p. 02 621 2371.

 

 

Kaukolämmön vuosiraporttini mukaan kaukolämpöveden jäähtymä on liian pieni. Mitä se tarkoittaa?

Kiinteistöön tulevan ja sieltä palaavan kaukolämpöveden lämpötilojen eroa kutsutaan kaukolämpöveden jäähdytykseksi. Mitä suurempi jäähdytys on, sitä paremmin rakennuksen kaukolämmityslaitteet toimivat.

 

Lämmityskaudella hyvä jäähtymistaso on 40 – 60˚C. Jos jäähdytys laskee liian pieneksi eli alle 15˚C, tulee siitä huomautuksena laskun mukana automaattinen viesti. Kesäkuukausina (kesä-, heinä- ja elokuu) huomautusta ei tule, koska tuolloin rakennuksia ei juurikaan lämmitetä. Liian alhainen asteluku tarkoittaa, että kaukolämpölaitteissa voi olla vikaa.

 

Jos asiakkaana havaitset jäähtymän olevan huono, ole heti yhteydessä asiakaspalveluumme tai vikapäivystykseemme, niin tarkastamme tilanteen ja mikäli huono jäähtymä johtuu järjestelmässä olevasta viasta.

 

Tarkkailemme järjestelmistämme säännöllisesti kaukolämmön jäähtymää ja pyrimme olemaan asiakkaihin ennakoivasti yhteydessä tekemistämme havainnoistamme.

 

 

Häiriöinfo
kaukolämpö

02 621 2371

Kaukolämmön keskeytyskartta