Tietoa kaukolämmöstä

Nimestään huolimatta kaukolämpö on itse asiassa lähilämpöä. Porissa kaukolämpö tuotetaan pääosin satakuntalaisella puulla sekä turpeella. Harjavallassa kaukolämpö on 80%:sti teollisuuden talteenottolämpöä ja Kristiinankaupungissa kaukolämpö tuotetaan lähes 100%:sti paikallisella puupolttoaineella.

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto

Paikallisella lämmitysmuodolla on alueellisesti työllistävä vaikutus, niin suoraan kuin välillisesti esimerkiksi paikallisten sahojen kautta. Kaukolämmön keskitetty tuotanto mahdollistaa modernin ja vähäpäästöisen tuotantoteknologian käyttämisen.

Asiakkaanamme saat suureksi osaksi hiilineutraalisti tuotettua lämpöä, tuotantomme on nimittäin 75 % hiilineutraali ja jo nyt päätetyillä toimenpiteillä tuotantomme tulee olemaan 90 % hiilineutraali vuoden 2023 aikana! 

90% hiilineutraalituotanto vuoden 2023 aikana

Kaukolämmöntuotanto 

94 %

hiilidioksidivapaata

Kaukolämmön
toimitusvarmuus

on 

99,9 %

 

Porilaisista

yli

50%

asuu kaukolämmitetyssä
kodissa

ukk - usein kysytyt kysymykset

 

Mitä kaukolämpö on? Miten se toimii? Kiehuuko kaukolämpövesi talvella? Entä minkä väristä kaukolämpövesi on? Vastaukset näihin ja muihin usein kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.

 

Lue lisää

ympäristö & alkuperä

 

Lue lisää

hinnastot

Kaukolämmön ja jäähdytyksen hinnastot, palveluhinnasto ja myyntiehdot.

 

Lue lisää

kartat

Työmaat ja keskeytykset.

 

Lue lisää

 

Kaukolämmön päästölaskuri

Kaukolämmön päästölaskurista näet ja voit vertailla haluamasi kaukolämpöyhtiön tai kunnan hiilidioksidipäästöjä sekä laskea omat hiilidioksidipäästösi.

 

Laske lämmityksesi päästöt