SÄHKÖLÄMMITYKSEN OHJAUS

Sähkölämmityksen ohjauspalvelu sopii käyttäväksi omakoti- ja rivitaloissa, joissa on sähköstä riippuvainen lämmitysmuoto esim. lattialämmitys tai lämminvesivaraaja. Palvelun avulla voi varmistaa, että sähkölämmitys on käytössä vain edullisempaan yöaikaan. Palvelu sisältyy aikasiirtotuotteen perusmaksuun.

Miten sähkölämmityksen ohjauspalvelu toimii

Sähkölämmityksen ohjauspalvelun piirissä oleva sähkömittari valitsee lämmityksen kytkeytymisajan päivittäin satunnaisesti klo 22.00–23.00 väliltä.  Satunnaisvaihtelulla tasataan sähköverkon kuormitustilannetta ja vältetään haitalliset kuormituspiikit.
Sähkölämmityksen ohjauspalvelu Vantaalla

Sähkölämmityksen päällekytkeytymisaika vaihtelee päivittäin klo 22.00–23.00 välillä ja poiskytkentä tapahtuu aina klo 7.00.  Sähkölämmityksen päällekytkeytymisen saattaa havaita sähkökeskuksesta kuuluvasta pienestä napsahduksesta.

Sähkölämmityksen ohjaus omatoimisesti

Lattialämmityksen tai lämminvesivaraajan voi kytkeä päälle omasta sähkötaulusta milloin tahansa. Pysyvämmäksi ratkaisuksi voi halutessaan hankkia oman ohjauslaitteen esim. kellokytkimen. Huomioithan, että sähköasennuksia saa tehdä vain valtuutettu sähköalan ammattilainen.

Aikasiirto yhdessä sähkölämmityksen ohjauksen kanssa

Aikasiirtotuotteen edullisempi yösiirtomaksu on käytössä joka päivä klo 22.00–7.00, vaikka sähkölämmityksen ohjaus tapahtuisikin myöhemmin.