SÄHKÖLÄMMITYKSEN OHJAUS

Sähkölämmityksen ohjaus sähkömittarin avulla sopii käyttäväksi omakoti- ja rivitaloissa, joissa on sähköstä riippuvainen lämmitysmuoto esim. lattialämmitys tai lämminvesivaraaja. Palvelu sisältyy aikasiirtotuotteen perusmaksuun ja sen avulla sähkölämmitystä ohjataan automaattisesti siten, että sähköä käytetään lämmitykseen edullisempaan yöaikaan. 

Miten sähkölämmityksen ohjaus toimii

Sähkölämmityksen päällekytkeytymisaika vaihtelee satunnaisesti päivittäin klo 22.00–23.00 välillä ja poiskytkentä tapahtuu aina klo 7.00.  Sähkölämmityksen päällekytkeytymisen saattaa havaita sähkökeskuksesta kuuluvasta pienestä napsahduksesta. Satunnaisvaihtelulla tasataan sähköverkon kuormitustilannetta ja vältetään haitalliset kuormituspiikit.

Sähkölämmityksen ohjaus omatoimisesti

Lattialämmityksen tai lämminvesivaraajan voi kytkeä päälle omasta sähkötaulusta milloin tahansa. Kysy lisätietoja omalta sähköurakoitsijaltasi. Sähkölämmityksen ohjauksen voi vaihtoehtoisesti toteuttaa myös esimerkiksi kellokytkimellä. Huomioithan, että sähköasennuksia saa tehdä vain valtuutettu sähköalan ammattilainen.

Aikasiirto ja hinnoittelu

Aikasiirtotuotteen siirtomaksu on edullisempi yöaikaan klo 22.00–7.00.