Tuulia Palvelut Oy

Tuulimyllyjä

 

Pori Energia panostaa tuulivoimamarkkinan kasvuun: perusti Tuulia Palvelut Oy:n

Pori Energian perustama tuulivoimapalveluiden tuottamiseen keskittyvä tytäryhtiö Tuulia Palvelut Oy aloitti toimintansa 1.1.2022. Tuulia Palvelut Oy hakee kasvua ja suurempaa roolia tuulivoimapalveluiden kehittyvillä markkinoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Pori Energian nykyinen tuulivoimapalveluiden liiketoiminnallinen 12 hengen henkilöstö siirtyi kokonaisuudessaan uuteen yhtiöön. 

Voimakkaasti kasvavan tuulivoimakapasiteetin myötä myös alan palvelujen kysyntä lisääntyy Suomessa

Suomessa on tällä hetkellä noin 240 tuulipuistoa eri kehitysvaiheissa. Tuulivoiman kapasiteetin arvioidaan kasvavan ainakin vuoteen 2040 saakka, lisäten myös tuulivoimaan liittyvien palveluiden kysyntää. Pori Energialla on pitkä kokemus tuulivoimapalveluiden tuottamisesta. Liiketoiminnan keskittäminen vain tuulivoimapalveluihin erikoistuneeseen yhtiöön antaa paremman pohjan kehittää toimintaa. 

- Tuulivoimalla tulee olemaan merkittävä rooli ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Tuulivoimatekniikan nopea kehittyminen on mahdollistanut sen, että tuulivoima on erittäin kustannustehokas tapa tuottaa sähköä markkinaehtoisesti. Haemme parhaillaan Tuulia Palvelut Oy:lle toimitusjohtajaa, jolla on rohkeutta ja osaamista lähteä kehittämään uusia palvelumalleja tuulivoima-alalle, kuvailee Pori Energia Oy:n toimitusjohtaja Petri Paajanen.

Tuulia Palvelut Oy on uusi Pori Energian 100 % omistama tuulivoimapalveluita tarjoava yhtiö, jonka tavoitteena on kasvaa tuulivoiman hankesuunniteluun ja käyttöön liittyvissä palveluissa. Pori Energialla on pitkä kokemus tuulivoimaprojekteista. Yhtiö aloitti tuulivoiman tuotannon yhtenä alan edelläkävijöistä jo vuonna 1993. Tuulia Palvelut Oy:n toimipisteet sijaitsevat Porissa ja Raahessa.

------------------------------------

 

Heikki Pukkila

Pori Energian tytäryhtiön Tuulia Palvelut Oy toimitusjohtajana aloittaa 14.4.2022 koneinsinööri Heikki Pukkila. 42-vuotiaalla Pukkilalla on monipuolinen 15 vuoden työkokemus tuulivoiman parissa. Tuulia Palvelut Oy hakee kasvua ja suurempaa roolia tuulivoimapalveluiden kehittyvillä markkinoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Suomessa on tällä hetkellä noin 240 tuulipuistoa eri kehitysvaiheissa. Tuulivoiman kapasiteetin arvioidaan kasvavan ainakin vuoteen 2040 saakka, lisäten myös tuulivoimaan liittyvien palveluiden kysyntää. 

Ura tuulivoiman parissa alkoi tuulivoimainsinöörinä

- Heikillä on pitkä ja nousujohteinen työkokemus tuulivoima-alalla. Hänelle on syntynyt hyvä kokemuspohja johtaa ihmisiä ja syvällinen ymmärrys liiketoiminnasta sen kaikilla tasoilla, kertoo Pori Energia Oy:n toimitusjohtaja Petri Paajanen.

Pukkilan ura tuulivoiman parissa alkoi vuonna 2007 Pori Energialla tuulivoimainsinöörinä. Uran varrella hän on työskennellyt myös Nordex Energyllä ja Suomen Hyötytuuli Oy:ssä. Tuulia Palvelut Oy:n toimitusjohtajaksi hän siirtyy Fortum Growth Oy:ltä.

- Olen erittäin innoissani päästessäni mukaan rakentamaan Tuulia Palveluiden menestystarinaa, kertoo ulvilalainen Pukkila

 

 

-------------------------------------------

 

Tuulian sähköpostiosoitteet

Tuulian henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuulia.fi

Päivitetty 21.2.2022