Pori Energian vuosikertomus

PORI ENERGIA ON 100 %:sti PORIN KAUPUNGIN OMISTAMA YHTIÖ

Pori Energia Oy on Porin kaupungin kokonaan omistama yhtiö, joka myy energiaa ja energia-alan palveluja asiakkailleen pääasiassa Satakunnan alueella. Yhtiön liiketoiminta-alueita ovat energian tuotanto, energiapalvelut sekä käynnissäpito-, urakointi- ja tuulivoimapalvelut. Pori Energia -konserniin kuuluvat emoyhtiön lisäksi täysin omistettu tytäryhtiö Pori Energia Sähköverkot Oy.

Liikevaihto

141,5

miljoonaa euroa

Liikevoitto

18,8

miljoonaa euroa

Liikevoiton kasvu

+ 5 %

Investoinnit

60,3

miljoonaa euroa

Henkilöstö

231

Porilaisista

yli

50%

asuu kaukolämmitetyssä
kodissa

Kaukolämmön
ekologiset polttoaineet

Yli 

55 %

kaukolämmöstä tuotetaan
paikallisella biopolttoaineella

Kaukolämmön
toimitusvarmuus

on 

99,9 %

 

Sähkösiirto

Yli

50 000

asiakasta

KANNAMME VASTUUTA YMPÄRISTÖSTÄMME

Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon vaikutukset ympäröivään luontoon ja kehittämme ympäristöhaittoja vähentäviä toimenpiteitä jatkuvan parantamisen periaatteella. Energiatuotannon ja -jakelun on toteuduttava ympäristön sille asettamien vaatimusten mukaisesti.

Lue lisää >

Aittaluoto 2020 -hanke 

Porilaisista yli 50 % asuu kaukolämmitetyissä kodeissa, joihin lämpö tuotetaan Aittaluodon ja Kaanaan voimalaitoksissa. Kesällä 2020 käyttöön otetun Aittaluodon uuden biokattilalaitoksen myötä Aittaluodon voimalaitoksen hiilidioksidipäästöt laskevat yhteensä tuhansia tonneja vuodessa.

 

Lue lisää >

Impolan sähköaseman uusiminen oli Pori Energia Sähköverkkojen suurin yksittäinen investointi vuonna 2019

Pori Energia Sähköverkot Oy on uudistanut käyttöikänsä päässä olevaa Impolan sähköasemaa, joka on rakennettu alun perin 60-luvulla. Sähköasema vahvistaa lähialueiden sähkönjakelua ja parantaa sähkönjakelun toimitusvarmuutta varsinkin Impolan, Sampolan, Mikkolan, ja Honkaluodon alueella. Sähköaseman rakentaminen aloitetettiin huhtikuussa 2019 ja työ valmistuu kesällä 2020. Impolan sähköaseman uusiminen oli Pori Energia Sähköverkot Oy:n suurin yksittäinen verkostoinvestointi, joka on arvoltaan noin viisi miljoonaa euroa.

Lue lisää >

PORI ENERGIA OLO

Pori Energia Olossa kiinteistön lämmönjakolaitteisto siirtyy vastuullemme. Lämmitysjärjestelmän toimintaa ja kiinteistön olosuhteita valvotaan etäyhteyden avulla. Poikkeamat havaitaan ja niihin voidaan reagoida nopeasti. Tämä on älykästä lämmönsäätöä parhaimmillaan! Edullisempaan energian hintaan sisältyy lämmönjakolaitteiston huolto- ja päivystyspalvelu. Säästöt eivät sula palvelumaksuihin.

 

Lue lisää >

Toimintakertomus 2019

 

 

Lue lisää >