KAUKOLÄMPÖ JA KAUKOJÄÄHDYTYS

Kaukolämpömies kierrätysmerkki kädessä

Kaukolämmön asiakastarinat

Miksi asiakkaamme päätyivät valitsemaan kaukolämmön. Miten liittymisprojekti meni ja miten palvelu pelaa Pori Energialla?

 

Lue asiakastarinat tästä >

 

Pori Energian kaukolämpöasentaja Janne Irjala sekä asiakas. Taustalla kaukolämpövaihdin.

Huoleton ja varma

Kaukolämpöä on saatavilla kaikkina aikoina ja se on tasalaatuista. Kannattaa muistaa että kiinteistöllä voi olla useita omistajia ja käyttäjiä sen elinkaaren aikana. Eri käyttäjillä voi vuosien saatossa erilaiset kyvyt ja halut huoltaa ja säätää laitteistoja. Pori Energian kaukolämpökiinteistöissä asukkaan ei tarvitse huolehtia näistä asioista, sillä me vastaamme tuotanto- ja siirtolaitteistosta. Palvelemme myös asiakaslaitteiden huollossa ja ylläpidossa.

Ekologinen ja paikallinen

Nimestään huolimatta kaukolämpö on itse asiassa lähilämpöä. Porissa kaukolämpö tuotetaan pääosin satakuntalaisella puulla sekä turpeella. Harjavallassa kaukolämpö on 80%:sti teollisuuden talteenottolämpöä ja Kristiinankaupungissa kaukolämpö tuotetaan lähes 100%:sti paikallisella puupolttoaineella.

Paikallisella lämmitysmuodolla on alueellisesti työllistävä vaikutus, niin suoraan kuin välillisesti esimerkiksi paikallisten sahojen kautta. Kaukolämmön keskitetty tuotanto mahdollistaa modernin ja vähäpäästöisen tuotantoteknologian käyttämisen. Asiakkaanamme saat suureksi osaksi hiilidioksidineutraalisti tuotettua lämpöä.

Turvallinen ja luotettava palveluntuottaja

Kannattaa muistaa eri lämmitysmuotoja vertaillessa että kaukolämmössä palveluntuottaja, eli Pori Energia sitoutuu asiakkaaseen rakennuksen koko elinkaaren ajaksi. Muiden lämmitysmuotojen kohdalla kyse lähes aina laitteistokaupasta, jossa vertailut, kilpailutus ja takuuasiat jäävät useimmiten ostajan vastuulle. Avaimet käteen –toimituksessa vastaamme siitä että lämmön tuotannossa ja jakelussa käytetään modernia teknologiaa. Kaukolämmön toimitusvarmuus on käytännössä 100 % lähes kaikkina aikoina.

VASTINETTA RAHOILLESI JA ALHAISET YLLÄPITOKULUT

Suomen vaativissa olosuhteissa on kaukolämpö hyvä ja toimintavarma lämmitysmuoto. Liittymiskustannus on pieni ja lämmön hinta on vakaa, myös huolto- ja ylläpitokustannukset ovat kaukolämmössä alhaiset. Kaukolämpölaitteistot vievät vain vähän tilaa sillä lämpökattiloille, polttoainevarastoille tai savupiipuille ei ole tarvetta. 

Kaukojäähdytys

Kaukojäähdytyksellä tarkoitetaan keskitetyssä tuotantolaitoksessa tuotetun jäähdytetyn veden jakelua putkiston välityksellä useille rakennuksille sisäilman jäähdytykseen. Kaukojäähdytys toimii kaukolämpöön verrattuna käänteisesti: jäähdytysenergiaa käytetään rakennusten sisäilman viilentämiseen sekä prosessien jäähdyttämiseen ja lauhduttamiseen.

 

Lue lisää kaukojäähdytyksestä >

JÄTÄ TARJOUSPYYNTÖ LASKURILLA

Voit selvittää erilaisten kiinteistöjen kaukolämpöön liittämisen kulut, sekä vertailla kuluja eri lämmitysmuotojen välillä.

Täyttämällä laskurin tiedot ja jättämällä yhteystietosi laskurin toiselle sivulle, voit lähettää meille suoraan tarjouspyynnön.

Kaukolämmön yhteystiedot

 

Kaukolämmön asiakaspalvelu

puh. 02 621 2085

asiakaspalvelu@porienergia.fi

Ma-pe klo 8.00-16.00

  • Uudet kaukolämpösopimukset
  • Omistajanvaihdokset ja sopimusmuutokset
  • Laskutus
  • Muut kaukolämpöasiat, esimerkiksi kotitalouksien Premium-palvelun tilaukset

Asiakaspalvelun käyntiosoite: Radanvarsi 2, 28100 Pori. HUOM! Radanvarren asiakaspalvelupiste on ma 16.3.2020 alkaen suljettu toistaiseksi. Pyrimme näin estämään koronaviruksen leviämistä.

 

Myynti

Kaukolämpö- ja jäähdytys ja kaukolämmön palvelut

Antti Lehtonen

p. 044701 2205

antti.lehtonen@porienergia.fi

Antti Lehtonen kasvokuva

 

Lähienergiaratkaisut

Mikko Reuna

p. 044701 2152

mikko.reuna@porienergia.fi

Mikko Reuna kasvokuva


Tuotekehitys

Tomi Riikonen

p. 044 701 2176

tomi.riikonen@porienergia.fi

Tomi Riikonen kasvokuva