MITTAROINNIN TILAUS

Sähköurakoitsijoille tarkoitetussa asiointipalvelussamme voit tehdä tilauksen sähköliittymän sähköverkkoon kytkemisestä, mittaroinnin asentamisesta tai muutoksesta sekä pääsulakkeen muutoksesta. Tilauksen voi tehdä kerralla saman kohteen useaan käyttöpaikkaan.

Kirjaudu Urakoitsijan asiointipalveluun >

Pääset tekemään tilauksia, kun kirjaudut ensin sähköurakoitsijoille tarkoitettuun asiointipalveluumme.

Rekisteröi yrityksesi asiointipalvelun käyttäjäksi >

Rekisteröitymistä varten tarvitset voimassaolevan sähköpostiosoitteen ja TUKES-numeron. Rekisteröitymisen jälkeen voit lisätä yrityksellesi asiointipalvelussa lisää käyttäjiä.

Tilaukset tulee toimittaa PESV:lle hyvissä ajoin, vähintään 2 viikkoa ennen toivottua kytkemisajankohtaa. Huomioithan, että voimme kytkeä sähköliittymän verkkoon tai lisätä käyttöpaikalle uuden sähkömittarin vasta sen jälkeen, kun käyttöpaikalle on tehty sähkösopimus. Pyydä siis asiakastasi olemaan yhteydessä valitsemaansa sähkönmyyjään sähkösopimuksen tekemiseksi.

sähköliittymän mittarointi ja liittymän kytkentä verkkoon veloitetaan erillisen palveluhinnaston mukaisesti.

Sähköliittymien mittarointi- ja kytkentämaksut 7.4.2019 alkaen >

 

Voit tilata mittarin asennuksen tai muutoksen ja liittymän kytkennän myös alla olevalla lomakkeella. Toimita lomake huolellisesti täytettynä sähköpostitse osoitteeseen sahkoliittymat@porienergia.fi.

Toimita tilaus vähintään kaksi viikkoa ennen sähkön tarvetta.

Yleistietolomake >

Ennen mittarointia ja kytkentää mittauskeskuksen ja liittymiskaapelin on oltava valmiiksi asennettuina, kaapeliojan oltava peitettynä ja kaapelin kytkettynä keskukselle.

 

Käyttöönottotarkastus

Lisäksi sähköurakoitsijan tulee tehdä sähköasennusten käyttöönottotarkastus, jossa selvitetään, ettei sähkölaitteistosta aiheudu sähköturvallisuuslaissa tarkoitettua vaaraa tai häiriötä. Pöytäkirjan tulee olla nähtävillä kohteessa mittarin asennuksen ja liittymän kytkennän yhteydessä sähköturvallisuuslain mukaisesti.

Pöytäkirja on luovutettava sähkölaitteiston haltijalle viimeistään asennetun laitteiston luovutuksen yhteydessä.

Mikäli mittarointia ja kytkentää ei voidan suorittaa sovittuna ajankohtana, veloitetaan turhasta käynnistä palveluhinnaston mukainen maksu.

Palveluhinnasto 7.4.2019 alkaen >