Kaukolämpöratkaisut rakennuttajille ja suunnittelijoille

Voimme tarjota parhaan mahdollisen lämmitysmuodon suunniteltavaan kohteeseen. Pori Energiaan kannattaa olla yhteydessä jo siinä vaiheessa, kun suunnittelutyö on vasta alkamassa.

LIITTYMISLOMAKE

Linkki liittymislomakkeeseen >

 

Kun päätös kaukolämpöön liittymisestä on tehty, täytetään oheinen lomake.

 

(sähköisesti täytettävä PDF-lomake)

 

Yleisohje suunnittelijoille


•    Kaukolämmityksen ja -viilennyksen kytkennät Energiateollisuus ry:n julkaisujen K1/2021 ja J1/2014 sekä Pori Energian määräyksien ja ohjeiden mukaisesti.
•    Suunnitelmat hyväksytetään Pori Energialla. Suunnitelmissa tulee olla kiinteistön
lämmitystekniset tiedot, kytkentäkaavio ja lämmönjakohuoneen laitesijoituspiirustus. Lisäksi vaaditaan asemapiirros, josta selviää rakennuksen sijainti tontilla ja lämmönjakohuoneen sijainti rakennuksessa. Suunnitelmat toimitetaan pdf-muodossa.
Ohjeistus hybridikytkennöistä
•    Kaukolämmityksen hybridikytkennät Energiateollisuus ry:n K1/2021 ja poistoilmalämpöpumppu (PILP) kaukolämpötaloon määräyksien ja ohjeiden mukaisesti. Muut kytkentätavat varmistettava Pori Energialta.
•    Hybridikytkentä kaukolämpölaitteiston rinnalle ei saa heikentää kaukolämpöveden jäähtyvyyttä tai asiakkaan lämmityksen toimitusvarmuutta.
•    Hybridikytkennöissä lämmityksen kaukolämpölaitteisto tulee mitoittaa kokonaan (100 %) kiinteistön lämmitystehon tarpeelle (4/13 Ympäristöministeriön asetus).
•    Hybridikytkennöissä asiakas varmistaa rakennusluvan tarpeellisuuden Porin kaupungin rakennusvalvonnasta.

 

Linkit:

 

Energiateollisuus ry:n julkaisu K1/2021 >
Energiateollisuus ry:n julkaisu J1/2014 >

 

Kysy mitoitusarvoista tarkemmin teknisesta asiakaspalvelumme.

 

Tekninen asiakaspalvelu

Tero Alho

p. 044 701 2115

tero.alho@porienergia.fi

yleisohje rakennuttajille ja urakoitsijoille

 

  • Heti laiteasennusten valmistuttua ennen putkistojen eristämistä, kohteessa suoritetaan käyttöönottotarkastus Pori Energian toimesta. Tarkastuksen yhteydessä urakoitsija suorittaa kaukolämpöputkistojen koepaineen (21 bar/15min) tai esittää tästä tarkastajalle koepainepöytäkirjan. Hyväksytyn tarkastuksen jälkeen lämmöntoimitus voidaan aloittaa.
  • Töiden lopullisesti valmistuttua, suoritetaan Pori Energian toimesta kohteessa lopputarkastus. Hyväksytyn lopputarkastuksen edellytyksenä on mm. säätölaitteiston virityspöytäkirja, päivitetty kytkentäkaavio lämmönjakohuoneen seinällä sekä huoltoreitin varmistaminen lämmönjakohuoneeseen (esim. putkilukko jossa reittiavain)
  • Putkilukkoon liittyvissä käytännöistä saat lisätietoa teknisestä asiakaspalvelustamme.


Kaukolämmön liittymis- ja sopimusehdot >

Tekninen asiakaspalvelu

Tero Alho

p. 044 701 2115

tero.alho@porienergia.fi

mitä palveluja pori energia voi tarjota alkavaan suunnittelu- tai rakennusprojektiin?

asiantuntija- ja energiapalvelut

 

Kun yrityksessänne tai taloyhtiössänne pohditaan kiinteistökohtaisia lämmitysratkaisuja, kuten siirtymistä öljylämmityksestä ekologisempiin vaihtoehtoihin, autamme mielellämme. Porin Energiasta on saatavilla kaukolämmön lisäksi eri lähienergiaratkaisuja. Vaihtoehto valitaan aina kohteen ja kulutuksen mukaan niin kaukolämpöverkon alueella kuin sen ulkopuolellakin.

Pori Energia on johtava teollisuuden prosessilämmön ja höyryn toimittaja Satakunnassa. Toimitamme asiakkaillemme mm. höyryä eri painetasoilla, prosessilämpöä ja kaukolämpöä.

Verkon suunnittelu & rakentaminen 

 

Pori Energialla on mittava kokemus kaukolämpöverkon suunnittelusta ja rakentamisesta. Oman kaukolämpöverkkomme lisäksi olemme suunnitelleet ja rakentaneet kaukolämpöverkkoa Satakunnan alueelle erilaisille yritys-, kunta- ja asunto-osakeyhtiöasiakkaille. Voimme tarjota asiakkaille verkon rakentamisen kokonaispaketin. Tällöin huolehdimme kaikista toimituksen vaiheista kaukolämpöverkon suunnittelusta rakentamiseen. 

Lämmön-
vaihtimien
vuokraus

Vuokraamme kaukolämpövaihtimia rakenteilla oleville kiinteistöille. Palvelu on tarkoitettu suurille kiinteistöille.

 

PORI ENERGIA OLO

Pori Energia Olossa kiinteistön lämmönjakolaitteisto siirtyy vastuullemme. Lämmitysjärjestelmän toimintaa ja kiinteistön olosuhteita valvotaan etäyhteyden avulla. Poikkeamat havaitaan ja niihin voidaan reagoida nopeasti. Tämä on älykästä lämmönsäätöä parhaimmillaan! Edullisempaan energian hintaan sisältyy lämmönjakolaitteiston huolto- ja päivystyspalvelu. Säästöt eivät sula palvelumaksuihin.

 

Lue lisää >

kaukoviilennys ratkaisuksi?


Paras ratkaisu yhtiömuotoisiin asuin- ja liikekiinteistöihin, kun halutaan viilentää kiinteistön kaikkia asuntoja ja tiloja energiatehokkaasti ja ekologisti. Kaukoviilennyksessä asuntoja viilennetään keskitetysti, ohjaamalla kylmä vesi kellarissa sijaitsevien laitteiden avulla eri puolille kiinteistöä. 

Kaukoviilennykseen liittyminen sujuu vanhoihin kiinteistöihin kätevästi esimerkiksi putkiremontin yhteydessä. Uusiin taloihin jäähdytysmahdollisuus kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa.

 

Lue lisää >

sulanapito mukaan suunnitteluun


Sulanapitoon on helppo varautua jo kiinteistön suunnitteluvaiheessa, joilloin toteutus tehdään muun rakentamisen yhteydessä. Sulanapito soveltuu yhtä hyvin myös jo olemassa oleviin kohteisiin ja on helppo toteuttaa esimerkiksi samalla, kun kiinteistöön tehdään piha-, katu- tai ulkoalueiden muita korjaustöitä.

 

 

 

 

Lue lisää >

kaukolämpökartta

 

Kaukolämpöä on saatavilla laajasti Porin alueella. Tästä voit tarkistaa sekä kaukolämmön, että -jäähdytyksen verkoston.

 

Kaukolämpökartta >

haluatko meidän olevan yhteydessä sinuun kaukolämpöasioissa?

 

Täytä lomake ja lähetä, me soitamme!

 

Tästä lomakkeeseen >

Kiinnostaako sulanapito?

Haluaisitko piha- tai katualueesi turvallisemmaksi? Kaukolämmön avulla toteutettu sulanapito tuo pitoa.

 

Lue lisää >

Kaukolämmön ja -viilennykset asiakaspalvelu

puh. 02 621 2085

asiakaspalvelu@porienergia.fi

Ma-pe klo 8.00-18.00

 

Sähköinen yhteydenottolomake >

Kaukolämmön yhteydenottolomake >

Tekninen asiakaspalvelu

Tero Alho

p. 044 701 2115

tero.alho@porienergia.fi

Avainasiakkuudet

Antti Lehtonen

p. 044 701 2205

antti.lehtonen@porienergia.fi

Antti Lehtonen kasvokuva

Avainasiakkuudet

Mikko Reuna

p. 044 701 2152

mikko.reuna@porienergia.fi

Mikko Reunan valokuva