Kaukolämpöratkaisut rakennuttajille ja suunnittelijoille

Voimme tarjota parhaan mahdollisen lämmitysmuodon suunniteltavaan kohteeseen. Pori Energiaan kannattaa olla yhteydessä jo siinä vaiheessa, kun suunnittelutyö on vasta alkamassa.

LIITTYMISLOMAKE

Kun päätös kaukolämpöön liittymisestä on tehty, täytetään oheinen lomake.

(sähköisesti täytettävä PDF-lomake)

 

Kaukolämmön liittymislomake

Laitteet ja palvelut

Tekninen asiakaspalvelu

Tero Alho

puh. 044 701 2115

myynti.energiapalvelut@porienergia.fi

Yleisohje suunnittelijoille


•    Kaukolämmityksen ja -jäähdytyksen kytkennät Energiateollisuus ry:n julkaisujen K1/2021 ja J1/2023 sekä Pori Energian määräyksien ja ohjeiden mukaisesti.
•    Suunnitelmat hyväksytetään Pori Energialla. Suunnitelmissa tulee olla kiinteistön
lämmitystekniset tiedot, kytkentäkaavio ja lämmönjakohuoneen laitesijoituspiirustus. Lisäksi vaaditaan asemapiirros, josta selviää rakennuksen sijainti tontilla ja lämmönjakohuoneen sijainti rakennuksessa. Suunnitelmat toimitetaan pdf-muodossa.
Ohjeistus hybridikytkennöistä
•    Kaukolämmityksen hybridikytkennät Energiateollisuus ry:n K1/2021 ja poistoilmalämpöpumppu (PILP) kaukolämpötaloon määräyksien ja ohjeiden mukaisesti. Muut kytkentätavat varmistettava Pori Energialta.
•    Hybridikytkentä kaukolämpölaitteiston rinnalle ei saa heikentää kaukolämpöveden jäähtyvyyttä tai asiakkaan lämmityksen toimitusvarmuutta.
•    Hybridikytkennöissä lämmityksen kaukolämpölaitteisto tulee mitoittaa kokonaan (100 %) kiinteistön lämmitystehon tarpeelle (4/13 Ympäristöministeriön asetus).
•    Hybridikytkennöissä asiakas varmistaa rakennusluvan tarpeellisuuden Porin kaupungin rakennusvalvonnasta.

 

Energiateollisuus ry:n julkaisu K1/2021
Energiateollisuus ry:n julkaisu J1/2023

 

Kysy mitoitusarvoista tarkemmin teknisesta asiakaspalvelumme.

 

yleisohje rakennuttajille ja urakoitsijoille

 

  • Heti laiteasennusten valmistuttua ennen putkistojen eristämistä, kohteessa suoritetaan käyttöönottotarkastus Pori Energian toimesta. Tarkastuksen yhteydessä urakoitsija suorittaa kaukolämpöputkistojen koepaineen (21 bar/15min) tai esittää tästä tarkastajalle koepainepöytäkirjan. Hyväksytyn tarkastuksen jälkeen lämmöntoimitus voidaan aloittaa.
  • Töiden lopullisesti valmistuttua, suoritetaan Pori Energian toimesta kohteessa lopputarkastus. Hyväksytyn lopputarkastuksen edellytyksenä on mm. säätölaitteiston virityspöytäkirja, päivitetty kytkentäkaavio lämmönjakohuoneen seinällä sekä huoltoreitin varmistaminen lämmönjakohuoneeseen (esim. putkilukko jossa reittiavain)
  • Putkilukkoon liittyvissä käytännöistä saat lisätietoa teknisestä asiakaspalvelustamme.


Kaukolämmön liittymis- ja sopimusehdot

mitä palveluja pori energia voi tarjota alkavaan suunnittelu- tai rakennusprojektiin?

asiantuntija- ja energiapalvelut

 

Kun yrityksessänne tai taloyhtiössänne pohditaan kiinteistökohtaisia lämmitysratkaisuja, kuten siirtymistä öljylämmityksestä ekologisempiin vaihtoehtoihin, autamme mielellämme. Porin Energiasta on saatavilla kaukolämmön lisäksi eri lähienergiaratkaisuja. Vaihtoehto valitaan aina kohteen ja kulutuksen mukaan niin kaukolämpöverkon alueella kuin sen ulkopuolellakin.

Pori Energia on johtava teollisuuden prosessilämmön ja höyryn toimittaja Satakunnassa. Toimitamme asiakkaillemme mm. höyryä eri painetasoilla, prosessilämpöä ja kaukolämpöä.

Verkon suunnittelu & rakentaminen 

 

Pori Energialla on mittava kokemus kaukolämpöverkon suunnittelusta ja rakentamisesta. Oman kaukolämpöverkkomme lisäksi olemme suunnitelleet ja rakentaneet kaukolämpöverkkoa Satakunnan alueelle erilaisille yritys-, kunta- ja asunto-osakeyhtiöasiakkaille. Voimme tarjota asiakkaille verkon rakentamisen kokonaispaketin. Tällöin huolehdimme kaikista toimituksen vaiheista kaukolämpöverkon suunnittelusta rakentamiseen. 

Lämmön-
vaihtimien
vuokraus

Vuokraamme kaukolämpövaihtimia rakenteilla oleville kiinteistöille. Palvelu on tarkoitettu suurille kiinteistöille.

 

kaukojäähdytys ratkaisuksi?


Paras ratkaisu yhtiömuotoisiin asuin- ja liikekiinteistöihin, kun halutaan viilentää kiinteistön kaikkia asuntoja ja tiloja energiatehokkaasti ja ekologisti. Kaukojäähdytyksessä asuntoja viilennetään keskitetysti, ohjaamalla kylmä vesi kellarissa sijaitsevien laitteiden avulla eri puolille kiinteistöä. 

Kaukojäähdytykseen liittyminen sujuu vanhoihin kiinteistöihin kätevästi esimerkiksi putkiremontin yhteydessä. Uusiin taloihin jäähdytysmahdollisuus kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa.

 

Lue lisää

sulanapito mukaan suunnitteluun


Sulanapitoon on helppo varautua jo kiinteistön suunnitteluvaiheessa, joilloin toteutus tehdään muun rakentamisen yhteydessä. Sulanapito soveltuu yhtä hyvin myös jo olemassa oleviin kohteisiin ja on helppo toteuttaa esimerkiksi samalla, kun kiinteistöön tehdään piha-, katu- tai ulkoalueiden muita korjaustöitä.

 

Lue lisää

kaukolämpökartta

 

Kaukolämpöä on saatavilla laajasti Porin alueella. Tästä voit tarkistaa sekä kaukolämmön, että -jäähdytyksen verkoston.

 

Kaukolämpökartta

haluatko meidän olevan yhteydessä sinuun kaukolämpöasioissa?

 

Täytä yhteydenottolomake

Laitteet ja palvelut

Tekninen asiakaspalvelu

Tero Alho

puh. 044 701 2115

myynti.energiapalvelut@porienergia.fi

Myynti

Myynti-insinööri

Hanna Grönroos

puh. 044 701 2173

myynti.energiapalvelut@porienergia.fi