SÄHKÖJEN KYTKENTÄ JA KATKAISU

Sähköjen katkaisu

Sähköntoimitus kiinteistöön edellyttää voimassa olevaa sähkönmyyntisopimusta asiakkaan ja sähkönmyyjän välillä. Ilman voimassaolevaa sopimusta sähköä ei voida toimittaa vaan sähköntoimitus tulee katkaista.

Mikäli kiinteistön sähkönmyyntisopimus päättyy (esimerkiksi vuokralaisen muuttaessa pois kiinteistöstä), katkaistaan kohteesta sähköt. Sopimuksen päättyessä sähköt katkaistaan välittömästi myös talviaikana. Verkonhaltija ei ole vastuussa mahdollisista vahingoista, joita sähköjen katkaisusta aiheutuu. Mikäli kiinteistöön tehdään uusi sähkösopimus alkamaan heti edellisen sopimuksen päätyttyä, sähköntoimitus jatkuu keskeytyksettömänä.

Muista tehdä sähkösopimus ajoissa

Sopimus tulee tehdä vähintään 14 vuorokautta ennen sopimuksen alkupäivää, eli esimerkiksi muuttoa uuteen asuntoon. Sähkösopimuksen tekeminen on helppoa. Yksi yhteydenotto sähkönmyyjään riittää. Sähkönmyyjän voi valita vapaasti.

Kun sopimus sähkönmyyjän kanssa on tehty esimerkiksi puhelimitse tai internetissä, sähkönmyyjä hoitaa asiakkaan puolesta kaikki tarvittavat sopimusasiat mukaan lukien sähkönsiirtosopimuksen.

Sähköjen kytkentä

Pori Energia Sähkönverkkojen sähkömittareihin kytketään sähköt etäkytkennällä kello 8 jälkeen samana päivänä, kun sähkösopimus astuu voimaan. Jotta sähköjen etäkytkentä tapahtuisi turvallisesti, asiakkaan vastuulla on varmistaa asunnon tilanne sähkölaitteiden osalta. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas on sähköjen kytkentähetkenä asunnossa tai on etukäteen varmistanut, että asunnon sähkölaitteet ovat pois päältä (esim. liesi ja sähkökiuas).