Pohditteko siirtymistä kaukolämpöön?

Onko suunnitelmissasi uusi kiinteistö tai lämmitysjärjestelmän vaihto nykyiseen kiinteistöön? Nykyaikainen kaukolämpö on vakaa, huoleton ja luotettava lämmitysratkaisu, joka soveltuu kaikenlaisiin kiinteistöihin. 

 

Miksi kaukolämpö on hyvä vaihtoehto taloyhtiölle tai yritykselle? 

 

Suomen vaativissa olosuhteissa kaukolämpö tuo mukavuutta, toimintavarmuutta ja huolettomuutta lämmitykseen. Kaukolämmön liittymiskustannus on kohtuullisen pieni verrattuna muihin lämmityratkaisuihin, lämmön hinta on vakaa ja myös huolto- ja ylläpitokustannukset ovat kaukolämmössä alhaiset. 

Kaukolämpölaitteiston elinkaari on pitkä ja laitteistot vievät vain vähän tilaa, sillä lämpökattiloille, polttoainevarastoille tai savupiipuille ei ole tarvetta.  Tuotamme lämpöä keskitetyssä kohteessa, Porissa Aittaluodon ja Kaanaan voimalaitoksilla, ja lämpö jaetaan asiakkaille kaukolämpöverkon välityksellä. Kaukolämmön tuotannon yhteydessä syntyy myös sähköä. 

Asiakkaan kiinteistössä kaukolämpöverkosto on yhteydessä kiinteistön lämmitysjärjestelmään, josta lämpö jaetaan käyttöveden ja kiinteistön lämmitykseen. Keskitetty lämmöntuotanto mahdollistaa modernin ja vähäpäästöisen tuotantoteknologian käyttämisen, joten asiakkaanamme saat suureksi osin hiilidioksidineutraalisti tuotettua lämpöä.  Kaukolämpö on kaupunkiasiakkaalle kestävä lämmitysvalinta. 

 
Kaukolämpöasiakkaana lämpöä riittää säästä riippumatta ja lämmintä vettä on aina saatavilla. 
 
 • Vakaat hinnat 
 • Alhaiset huolto- ja ylläpitokustannukset 
 • Pitkäikäinen laitteisto 
 • Pori Energia kaukolämmön toimitusvarmuus 99,9% 
 • Ekologinen ja kestävä valinta – saat meiltä halutessasi myös täysin hiilidioksidipäästötöntä lämpöä Täysvihreätakuu -palvelun avulla

 

Pyydä tarjous

 

Kaukolämmön hinta taloyhtiössä tai yrityksessä 

Kaukolämmön hinta muodostuu kolmesta osasta: energiamaksusta, tehomaksusta ja arvonlisäverosta.  

Energiamaksun osuus määräytyy asiakkaan käyttämän lämpöenergian perusteella. Kulutettu lämpömäärä (MWh) mitataan lämpömäärämittarilla, jonka muodostavat laskijalaite, vesimittari ja lämpötila-anturi. Tehomaksun suuruus taas määräytyy asiakkaan käyttöön varatun lämpötehon perusteella. 

Molempien maksujen suuruudet tarkistetaan normaalisti vuosittain. 

 

 

 

Vertaile & selvitä kaukolämmön hinta 

Laskurimme avulla voit selvittää erilaisten kiinteistöjen kaukolämpöön liittämisen kulut, sekä vertailla kuluja eri lämmitysmuotojen välillä.

 

Laskurilla voit verrata esimerkiksi seuraavia lämmitysmuotoja: 

 

 • kaukolämpö vs maalämpö 
 • kaukolämpö vs öljylämmitys 
 • kaukolämpö vs sähkölämmitys 
 • kaukolämpö vs ilmavesilämpöpumppu 

 

Energiatehokkuutta, säästöä ja turvaa näillä palveluilla 

sulanapito

Sulanapito tuo turvallisuutta ja mukavuutta. Sulanapidolla tarkoitetaan piha- tai katualueiden sulana pitämistä talviaikaan. Tämä on mahdollista toteuttaa helposti kaukolämmityksen avulla. Sen avulla voidaan pitää turvallisina kiinteistöiden kulkureitit, kadut, ulko- ja piha-alueet sekä ajoluiskat. 

 

Sulanapidon etuja:

 • Kiinteistön huoltokustannukset alenevat (lumenpoisto, hiekoitustarve ja aurauskulut vähenevät). 

 • Kiinteistön lattioiden kuluminen vähentyy, kun pöly ja lika ei kulkeudu kiinteistön sisätiloihin. 

 • Sulanapidon avulla kiinteistön arvo nousee ja liukastumistapaturmat vähenevät. 

 

Lue lisää

PREMIUM ENERGIAKATSELMUS 

 
Onko tarpeen käydä läpi kiinteistön energiatarpeet kokonaisuudessaan? Kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen alkaa esiselvityksellä ja kohdekatselmuksella. Kohdekatselmuksessa selvitetään kiinteistön talotekniset järjestelmät, eristävät rakenteet sekä kartoitetaan korjaustarpeet. Selvityksessä käydään läpi kiinteistön perustiedot. 

 

Tutustu

kaukojäähdytys ratkaisuksi?

Soveltuu kaikentyyppisille kiinteistöille, kuten toimistoille, liikekiinteistöille ja asuinkiinteistöille. Vaivaton, taloudellinen ja ympäristöystävällinen kaukojäähdytys voidaan asentaa niin uusiin kuin vanhoihin kiinteistöihin. Kiinteistön viilennys on tuotteen ansiosta 100 % hiilidioksidipäästötöntä.  

 

Lue lisää

Muuta lämmityksesi hiilineutraaliksi Täysvihreätakuu -palvelulla 

 

Täysvihreätakuu -palvelu on sinun valintasi, kun haluat varmistaa, että kaukolämpösi on täysin hiilidioksidipäästötöntä. Palvelun avulla saat todistuksen siitä, että ostamasi kaukolämpö on tuotettu 100% uusiutuvilla tai siihen rinnastettavilla polttoaineilla. Lämmityksesi hiilijalanjälki on tällöin 0g/kWh. 

 

Lue lisää

                                                      

                        

TURVALLINEN & LUOTETTAVA PALVELUNTUOTTAJA 

 

Kaukolämmössä Pori Energia sitoutuu asiakkaaseen rakennuksen koko elinkaaren ajaksi. Muiden lämmitysmuotojen kohdalla kyse on lähes aina laitteistokaupasta, jossa vertailut, kilpailutus ja takuuasiat jäävät useimmiten ostajan vastuulle.  

 

Avaimet käteen –toimituksessa vastaamme siitä, että lämmön tuotannossa ja jakelussa käytetään modernia teknologiaa. Kaukolämmön toimitusvarmuus on käytännössä 100 % lähes kaikkina aikoina. 

 

Kaukolämpöön liittymisen vaiheet: 

 

 1. Pyydä tarjous kaukolämpöön liittymisestä tai ota yhteyttä asiantuntijaamme 

 1. Pori Energia tekee tarjouksen  

 1. Mikäli hyväksyt tarjouksen, allekirjoitetaan sopimus Pori Energian kanssa. Laskutamme 50% liittymiskulusta allekirjoitusten jälkeen. 

 1. Pori Energia hoitaa kaikki suunnitelmat, vanhan järjestelmän purkamisen sekä uuden liittymän rakentamisen laitteistoasennuksineen. 

 1. Kun liittymä ja laitteisto on asennettu, suoritamme laitteiston käyttöönotto- ja lopputarkastuksen sekä käyttöopastuksen. 

 1. Kun kaukolämpöliittymä on rakennettu ja lämmönjakokeskus tarkastettu toimivaksi, aloitetaan lämmön toimitus. 

 

Pyydä tarjous

ASIANTUNTIJA- JA ENERGIAPALVELUT 

 
Kun pohdit taloyhtiönne tai yrityksenne kiinteistökohtaisia lämmitysratkaisuja, kuten siirtymistä öljylämmityksestä ekologisempiin vaihtoehtoihin, autamme mielellämme. Palvelemme myös kaukolämmön saavutettavuuden selvittämisessä. 
 
Olemme myös Porin alueen johtava teollisuuden prosessilämmön ja höyryn toimittaja Satakunnassa. Toimitamme asiakkaillemme mm. höyryä eri painetasoilla, prosessilämpöä, vettä sekä kaukolämpöä.  
 
Ota rohkeasti yhteyttä! 
 
 
 

 

KAUKOLÄMMÖN SAATAVUUS

Jokaisen kiinteistön liittymismahdollisuus tarkastetaan erikseen, riippuen kiinteistön tarvitsemasta tilaustehosta ja etäisyydestä olemassa olevaan kaukolämpöverkkoon. 

 

Katso kaukolämpöverkkomme sijaintia

 

Katso kaukolämpöverkkomme sijainnit

LIITTYMISLOMAKE

Kun päätös kaukolämpöön liittymisestä on tehty, täytetään oheinen lomake.

(sähköisesti täytettävä PDF-lomake)

 

Kaukolämmön liittymislomake

 

 

 

 

Eikö kiinteistösi ole kaukolämpöverkkomme alueella? 

 


Tarjoamme energiaan liittyvät ratkaisut myös niihin kohteisiin, joihin emme voi sijainnista johtuen kaukolämmitystä tarjota. Ratkaisumme perustuvat uusiutuviin energialähteisiin ja sopivat sekä rakenteilla oleviin että vanhoihin kiinteistöihin. Näihin kiinteistöihin toteutamme kiinteistön kannalta parhaan mahdollisen ratkaisun. Ratkaisu voi olla esimerkiksi maalämpö, pelletti, ilmavesilämpöpumppu, hake tai jokin muu lämmitysmuoto. 

 

Tutustu lähienergiaratkaisuihin
                                                                 

haluatko meidän olevan yhteydessä sinuun kaukolämpöasioissa?

 

Täytä yhteydenottolomake

 

ota yhteyttä

Myynti-insinööri

Hanna Grönroos

puh. 044 701 2173