Täysvihreätakuu Pori Energia

Koivumetsää ja Täysvihreätakuu-logo

Täysvihreä takuu on valinta sinulle, joka haluat varmistaa, että kaukolämpösi on täysin hiilidioksidipäästötöntä. Palvelun avulla saat todistuksen siitä, että ostamasi kaukolämpö on tuotettu 100 % uusiutuvilla polttoaineilla ja lämmityksesi hiilijalanjälki on näin ollen 0 g/kWh.

Näytä vastuullisuutesi ja kerro, että ilmastoasiat ovat sinulle ja asiakkaillesi tärkeitä. 

Tuotantomme on tällä hetkellä 75 % hiilidioksidipäästötöntä. Käytämme valtaosin uusiutuvia paikallisia puupolttoaineita. 

Täysvihreätakuu on helppo tapa todentaa kestävä valinta ympäristön hyväksi.

Valitse itsellesi pelkkää uusiutuvaa

Pori Energian kaukolämmön tuotannossa käytetään valtaosin uusiutuvia polttoaineita. Paikallisella lämmitysmuodolla on alueellisesti työllistävä vaikutus, niin suoraan kuin välillisesti esimerkiksi paikallisten sahojen kautta. Kaukolämmön keskitetty tuotanto mahdollistaa modernin ja vähäpäästöisen tuotantoteknologian käyttämisen.

Aittaluodon uusi voimalaitos auttaa vähentämään energiatuotantomme ympäristövaikutuksia entistä suuremman biopolttoaineiden käytön ja esimerkiksi teollisuuden sivuvirtojen ja paikallisten energialähteiden hyödyntämisen myötä. Seuraamme jatkuvasti lämmön tuotannossa käytettyjä polttoaineita ja tuotannon aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä. Tuotantomme on päästökaupan piirissä ja sitä kautta kokonaisuudessaan CO2-kompensoitua. 

Takuuvarmasti uusiutuvaa

Täysvihreätakuun avulla asiakas voi valita todistetusti ympäristöystävällisimmän lämmityksen ja taata itselleen kokonaan uusiutuvilla tai niihin rinnastettavilla energialähteillä tuotettua kaukolämpöä. Ulkopuolinen todentaja varmentaa vuosittain Täysvihreätakuu-palvelun ja myöntää lämmön myyjälle sertifikaatin.

Porilaisille kiinteistöille

Täysvihreätakuu on lisäominaisuus nykyiseen kaukolämpöösi. Voit valita Pori Energian kaukolämpöasiakkaana Porin runkoverkon alueella tämän lisäominaisuuden voimassa olevan hinnaston lisäksi. Lisäominaisuus sopii nykyisiin ja uusin kaukolämpösopimuksiin. Valitsemalla nykyiseen kaukolämpöösi tämän lisäominaisuuden saat kiinteistön lämmityksen kokonaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettuna. 

Hinta

Täysvihreätakuun hinta on 0,99 € /MWh (alv 24 %).

Täysvihreätakuu saatavilla yrityksille, taloyhtiöille ja kotitalouksille.

 

Katso tästä Kiwan myöntämä Pori Energian Täysvihreätakuu kaukolämmölle -sertifikaatti.

 

Mikko Viitala, voimalaitos taustalla

Porin kaupungin lämmitys hiilineutraaliksi Pori Energian Täysvihreätakuulla. Kuvassa Porin kaupungin tilayksikön päällikkö Mikko Viitala.

 

Vuodesta 2016 Porin kaupunki on tavoitellut 80 prosentin päästövähennyksiä liityttyään HINKU–kuntien joukkoon. Näiden kuntien tavoitetta verrataan vuoden 2007 tasoon. Nyt Porin kaupunki on siirtynyt omien kiinteistöjensä osalta Porin Energian tarjoamaan Täysvihreätakuuseen kaukolämmössä, jolloin lämmityksestä tulee täysin hiilidioksidivapaata.

 

– Haluamme edistää yhteistä hyvinvointia nyt ja tulevaisuudessa. Tällä muutoksella pääsemme hyvin tavoitteeseen jälleen yhdeltä osa-alueelta. Yksi hyvä esimerkki, on Reposaaressa kalasataman ja Merimestan muutostyöt. Siellä luovutaan öljylämmöstä ja siirretään lämmitys kaukolämpöverkkoon ja sitä myötä myös Täysvihreätakuun piiriin, hän jatkaa. Muutos ei tuo suoranaista säästöä, mutta on huomattavasti järkevämpi ja kustannustehokkaampi investointi kuin vaihtaa öljylämmityksestä muihin kestäviin ratkaisuihin, kuten aurinkoenergiaan tai hybridiratkaisuihin, sanoo Porin kaupungin tilayksikön päällikkö Mikko Viitala.

 

Lue lisää >

Myynti 

Antti Lehtonen

p. 044 701 2205

antti.lehtonen@porienergia.fi

Antti Lehtonen kasvokuva

 

Kaukolämmön kaikki yhteystiedot >

Täysvihreätakuu yhteydenottolomake

Oletko yksityishenkilö, yritys, taloyhtiön edustaja?*