Pori Energia lähtee mukaan valtakunnalliseen sähkönmyyntiyhtiöön – mitä etuja tämä tuo asiakkaille?

Tiina Alho ja Petri Paajanen. Kuva: Veera Korhonen.

Sähkönmyynnin asiakkaista pidetään hyvää huolta myös uudessa yhtiössä, lupaavat asiakaspalveluvastaava Tiina Alho ja toimitusjohtaja Petri Paajanen. Heidän huppareissa komeilee Pori Energian innovointikonseptin eli Labsin logot, uuden yhtiön nimeä ei vielä tiedetä.

Perusteilla olevaan sähkönmyyntiyhtiöön on lähdössä mukaan lisäksi mm. Lahti Energia, Oulun Energia, Oulun Seudun Sähkö, ja Vantaan Energia. Pori Energian sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät automaattisesti uuden yhtiön asiakkaiksi, eikä sopimuksiin tule muutoksia siirtovaiheessa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yhteisyrityksen yrityskaupan 17.10.2019 ja uuden yhtiön toiminta alkaa 1.4.2020. 

- Pori Energian sähkönmyynnille muodostuu uuden yrityksen kautta valtakunnallinen kanava, joka on Suomen toiseksi suurin sen perustamishetkellä. Jatkossa meillä on enemmän resursseja erilaisiin kehitystöihin, palveluihin ja tuotekehitykseen, kuvailee Pori Energian toimitusjohtaja Petri Paajanen.

Palvelut parantuvat, paikallisuus säilyy

- Asiakkaillemme muutos tarkoittaa entistäkin parempaa palvelua, erityisesti sähköisten palvelujen kehittäminen tulee varmasti nousemaan aivan uudelle tasolle. Lisäksi vaikka uusi yritys toimii valtakunnallisesti, säilyy paikallisuus. Pori Energia omistaa osan uudesta yrityksestä ja osa työntekijöistämme siirtyy uuden yhtiön palvelukseen, kertoo Paajanen.

 Mikko Reuna Kokemäenjoen rannalla

Myös aurinkoenergiaratkaisujen myynti siirtyy uuteen perustettavaan yritykseen.

- Aurinkoenergiajärjestelmien myynti jatkuu Porin alueella ja itse siirryn uuden yhtiön palvelukseen. Järjestelmien takuuajat pitävät siirtymisen jälkeenkin paikkansa. Lisäksi rahoitusmallilla tehdyt hankintasopimukset siirtyvät uudelle yhtiölle automaattisesti, kertoo myynti-insinööri Mikko Reuna.

 

Asiakkaiden ei tarvitse tehdä toimenpiteitä

Pori Energian sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät automaattisesti uuden yhtiön asiakkaiksi. Asiakkaiden ei tarvitse siis tehdä mitään toimenpiteitä. Pori Energia tiedottaa asiakkaille siirtymisestä muun muassa kirjeitse. Muutoksia olemassa oleviin sopimuksiin tai hintoihin ei tule. 

- Olemme äärimmäisen kiitollisia siitä, että meillä on ollut vuosikymmeniä pitkiä asiakassuhteita. Voin luvata, että Pori Energian sähkönmyynnin asiakkaista tullaan pitämään hyvää huolta myös uudessa yhtiössä, lupaa Paajanen.

 Pori Energian metallinen logo kivessä

Pori Energia yrityksenä jää toimintaan

- Pori Energia konserni jatkaa normaalisti toimintaansa, vaikka sähkönmyynti siirtyykin uuteen yritykseen. Jatkossakin Pori Energian palveluita ja tuotteita ovat kaukolämpö ja -jäähdytys, urakointi, tuulivoimapalvelut sekä tytäryhtiön kautta sähkönsiirto. Palvelemme kuluttajia, yrityksiä ja teollisuutta alueellisena vahvana toimijana, meillä on siihen yli 120 vuoden vankka kokemus, summaa toimitusjohtaja Paajanen.

Julkaistu 26.10.2019

 

Linkkejä muihin uutisiin aiheesta:

20.11.2019 Uusien sähkönmyynti- ja palveluyritysten toimitusjohtajina aloittavat Tuomas Oksanen ja Tuija Sipilä - Tavoitteenaan luotsata uudet yritykset Suomen parhaiksi toimijoiksi

21.10.2019 Kilpailu- ja kuluttajavirastolta vihreä valo uusille sähkönmyynti- ja asiakaspalveluyrityksille

21.8.2019 Uusi perustettava palveluyhtiö etsii toimitusjohtajaa

21.8.2019 Uusi perustettava sähkönmyyntiyhtiö etsii toimitusjohtajaa

5.6.2019 Pori Energia mukaan Suomen toiseksi suurimpaan sähkönmyyntiyhtiöön