Energiayhtiöt investoivat aurinkosähköön - Pori Energia osakkaaksi

Aurinkopaneeleja ilta-auringossa

Neljä suomalaista energiayhtiötä investoivat aurinkosähköön 

Naps Solarille merkittäviä energiayhtiöitä omistajakuntaan ja jälleenmyyjiksi

Naps Solar Systems Oy logo

Naps Solar Systems Oy, josta Taalerin kiertotalousrahasto omistaa enemmistön, sekä kotimaiset energiayhtiöt Pori Energia Oy, Rauman Energia Oy, Vakka-Suomen Voima Oy ja Oulun Seudun Sähkö ovat sopineet Napsin aurinkosähköjärjestelmien toimittamisesta ja myymisestä. Samalla energiayhtiöt hankkivat osakkuuden Naps Solar Oy:stä. Yhteistyö on merkittävä avaus järjestelmällisen kotitalouksien sekä yritysten omaan käyttöön tuotettavan aurinkosähkön saralla Suomessa.

Aurinkosähkö on maailman voimakkaimmin kasvava energian tuotantomuoto. Myös sen tuotantokustannus on laskenut erittäin nopeasti. Tämä on lisännyt aurinkosähkön kysyntää Suomessakin. Neljä kotimaista energiayhtiötä päättivät investoida aurinkosähköosaamiseen osallistuakseen nopeaan kehitykseen ja tuodakseen uusia ratkaisuja asiakkailleen. Sovitussa yhteistyöjärjestelyssä energiayhtiöt myyvät, markkinoivat ja asennuttavat Napsin toteuttamia aurinkosähköjärjestelmiä. Naps vastaa teknologiasta, suunnittelusta, laitteista ja asiantuntijatuesta energiayhtiöille. Tuotekehitystä tehdään yhdessä myös aivan uusilla osa-alueilla.

”Energia-ala on jatkuvassa muutoksessa ja aurinkosähkö on asiakkaillemme entistä houkuttelevampi vaihtoehto. Energiayhtiöille aurinkosähköjärjestelmien kilpailukyvyn lisäksi laatu ja luotettavuus ovat keskeisiä kriteerejä, kun puhutaan asiakkaiden vuosikymmeniksi tekemistä energiainvestoinneista. Haluamme tarjota asiakkaidemme käyttöön syvää osaamista aurinkosähköstä, vastuullisen toimintamallin ja takuuvarmaa laatua. Yhteistyöllä luomme pohjaa myös muiden hajautetun energiatuotannon palveluiden kehittämiselle. Napsin kokemus on vahva perusta yhteistyölle, joka sinetöitiin yhtiön osakkuudella”, summaavat energiayhtiöiden johtajat tehtyä järjestelyä.

Naps on tuottanut satojatuhansia aurinkosähköratkaisuja neljällä vuosikymmenellä ja kaikille maailman mantereille. Kokemusta on kertynyt runsaasti hyvin erilaisissa olosuhteissa. 

“Uusien energiayhtiökumppaneidemme tavoitteena on palvella asiakastaan kokonaisratkaisuin. Napsin laadukkaat ja kilpailukykyiset aurinkosähkö- ja energian varastointiratkaisut ovat hieno lisä energiayhtiöiden palveluihin asiakkailleen, ja luotamme yhteistyön sisältävän merkittävää kasvupotentiaalia kaikille osapuolille”, toteaa Napsin toimitusjohtaja Jussi Ojanen.

Maailman vanhimpiin aurinkosähkön asiantuntijoihin kuuluva Naps Solar -konserni sai hiljattain uutta pontta kasvuun maailman ensimmäisen kiertotalousrahaston Taaleri Kiertotalous Ky:n investoinnin avulla. 

“Nyt tehdyllä sopimuksella Naps vahvistaa jakelukapasiteettiaan ja omistajakuntaansa Suomessa merkittävästi. Energiayhtiöiden osoittama luottamus Napsin osaamiseen on vahva signaali yhtiön kilpailukyvystä”, kertoo Taalerin sijoituspäällikkö Pontus Oinonen.

Julkaistu 18.5.2017