Jenni Ahtiainen suunnittelee Pori Energian Valovoima-kohteen asuntomessuille

Jenni Ahtiainen

Suunnittelija Jenni Ahtiainen. Kuva Veera Korhonen.

Porilaislähtöinen suunnittelija Jenni Ahtiainen suunnittelee asuntomessukohteen Porin asuntomessuille 2018. Kansainvälisestikin tunnettu asustesuunnittelija tekee uuden aluevaltauksen sisustussuunnittelun saralle. Ahtiainen suunnittelee Pori Energian asuntomessukohteen, jonka nimi on ”Valovoima”.

- Julkisuudessa minut tunnetaan parhaiten asustesuunnittelijana, mutta vaikka olen opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa sisustusarkkitehtuuria ja huonekalusuunnittelua, kutsuisin itseäni mieluiten projektin visionääriksi. Luova ajattelu ei pysy rajojen tai edes näiden seinien sisällä. Se ikään kuin valaisee mun tietä, näyttää uusia mahdollisuuksia, missä ja milloin tahansa kuljenkin, kertoo mm. Marilyn Mansonille, Snoop Doggille ja Ville Valolle asusteita suunnitellut Ahtiainen.

Susanna Viertola

Sisustussuunnittelija Susanna Viertola. Kuva Janne Alhonpää.

- Korvaamattomana Porin paikallisena apuna minulla on sisustussuunnittelija Susanna Viertola, joka viimeistelee tekemäni suunnitelmat, kertoo Ahtiainen. Porilainen Susanna Viertola on suunnitellut mm. vuoden 2008 Reposaaren asuntomessuille Fiksu-nimisen kohteen.

Paluumuuttaja Ollonqvistit toteuttavat unelmansa asuntomessuilla

Leena ja Tapio Ollonqvist.

Asuntomessukohde Valovoima ei ole pelkkä näyttelytila, vaan ihan oikea koti. Kohteen rakentavat Turusta Poriin takaisin muuttaneet Leena ja Tapio Ollonqvist.

- Etsimme pitkään sopivaa taloa tai tonttia Porista, mutta emme löytäneet mieleistämme. Kun kuulimme asuntomessualueesta, tiesimme että tämä on meidän juttumme.

Kun Pori Energia ehdotti kotimme suunnittelijaksi Jenni Ahtiaista, olimme ilahtuneita, sillä tunnemme Jennin työn varsin hyvin. Olen itse tilannut useampana jouluna Jennin tuotteita lahjaksi lähipiirillemme kertoo Leena Ollonqvist. 

Vihreän valon voimaa

RiikkaKaukosalmi

- Pori Energia on Valovoiman päänäytteilleasettaja, haluamme että kohteessa näkyvät sähkö ja valo, kertoo markkinointisuunnittelija Riikka Kaukosalmi.

- Markkinoinnillisesti  asuntomessut on hieno mahdollisuus tuoda omia tuotteitamme kuten sähköä ja kaukolämpöä esiin kuluttajia kiinnostavalla tavalla. Haluamme että Valovoimassa näkyvät myös yrityksellemme tärkeät vihreät arvot eli ympäristöarvot, sillä noudatamme toiminnassamme kestävän kehityksen periaatteita. Esimerkiksi vuoden 2015 alusta alkaen kaikki kotitalouksillemme myyty sähkö on sataprosenttisesti hiillidioksipäästötöntä, eli se on tuotettu tuulella, vedellä ja puulla, kertoo Pori Energian markkinointisuunnittelija Riikka Kaukosalmi.

Valovoiman rakentumista voi seurata verkossa

Pori Energian verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa (Facebook, Twitter, Instagram) lähdetään seuraamaan Valovoiman rakentumista perjantaista 28.4. alkaen.

Julkaistu 27.4.2017