Kuvia heinäkuun sähköautomiitistä

Autoja ja ihmisiä parkkipaikalla

Pori Energian parkkipaikalla järjestettiin SuomiAreena-viikolla sähköautomiitti. Maanantaina 10.7. paikalle saapui yli kymmenen sähköllä liikkuvaa kulkupeliä.

ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kuvassa yllä, toinen vasemmalta)

Paikalla vieraili myös - siviilissä itsekin sähköllä liikkuva - ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kuvassa yllä, toinen vasemmalta), joka tutustui autoilijoiden ajatuksiin sähköisen liikenteen haasteista.

Kahvittelua lounasravintola Gomeessa

Kahvin lomassa ministeri Mykkänen piti myös lyhyen puheenvuoron lounasravintola Gomeessa, kertoen hallituksen ajatuksista vähäpäästöisen liikenteen tukemisesta.

Ministerin Mykkäsen puheenvuoro tapahtumassa herätti vilkasta keskustelua. Yksi Mykkäsen esittelemä - julkistakin huomiota herättänyt - ajatus on tehdä sähköauton pikalatauspisteestä pakollinen kaikille valtateiden varrella oleville huoltamoille. Useat sähköautoilijat taas nostivat esiin erilaisten taloyhtiöiden haluttomuuden kotilatauksen järjestämiseen. Sähköautoilijat halusivat muistuttaa että sähköautolle tärkein latauspiste on kotona ja lataus tapahtuu yöaikaan verraten pienillä virroilla.

Olli-Pekka Salli keskellä mustassa paidassa

Tapahtuman yhden järjestäjän Olli-Pekka Sallin (kuvassa yllä keskellä) mukaan sähköautojen tapaaminen oli mukavan kesäinen tapahtuma, jolle odotetaan jo jatkoa. 

- Ja ainahan on mukava tavata samanhenkistä väkeä, lisää Salli. Lisäksi oli mukava kuulla käytännön kokemuksia erilaisista autoista, varsinkin kun kokemukset ovat hämmentävän positiivisia, hymyilee Salli.

Miehiä keskustelemassa parkkipaikalla

Suomessa on tällä hetkellä rekisteröitynä 1142 sähköhenkilöautoa ja 3679 hybridiautoa. (Lähde: Trafi, 30.6.2017 mennessä rekisteröidyt autot).

Julkaistu 3.8.2017