Maanantaina 23.1. vietetään pohjoismaista Sähkön päivää

Sähkönpäivä logo ja kuvituskuva

Sähkön tärkeys korostuu Suomen kaltaisessa maassa, jossa on pitkä, pimeä ja kylmä talvi. Maamme sähköala tuottajista urakoitsijoihin juhlistaa maanantaina 23. tammikuuta pohjoismaista Sähkön päivää. Sen tarkoituksena on nostaa esiin sähkön merkitys hyvinvointimme keskeisenä tekijänä niin nyt kuin tulevaisuuden energiaratkaisujen valossa.

Sähkön merkitys korostuu talvella

Sähkön merkitys korostuu Suomessa erityisesti keskellä talvea, kun päivänvaloa on vähän ja pakkasasteita paljon. Sähkön avulla suoriudumme nykyisin työ- ja kotiaskareista huomattavasti aikaisempaa nopeammin ja helpommin. Yhteydenpito läheisiin nykyaikaisilla viestintävälineillä on sähkön helpon ja edullisen saatavuuden ansiota. Sujuvamman arjen lisäksi elämme sähkön ansiosta pidempään: sairaanhoito perustuu pitkälti sähköisiin laitteisiin.

Pori Energia arpoi sähköauton käyttöön Sähkön päivän kunniaksi!

Pori Energia on osallistunut Sähkön päivään arpomalla sähköauton voittajan käyttöön  Sähkön päivästä 23.1. alkaen viikoksi eteenpäin. Kilpailun voittajaksi arvottiin Markku K.

Tee hyvää sosiaalisessa mediassa!  #Sähkönpäivä  #hyvinvointiasähköllä

Jokaisesta sosiaalisen median kanaviin (Facebook, Instagram, Twitter) hashtageillä #Sähkönpäivä ja #hyvinvointiasähköllä viikon 4 aikana jaetusta, asetuksiltaan julkisesta kuvasta Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry lahjoittaa 3 euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmalle. Eväitä elämälle -ohjelma tukee syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Kuvan aiheena on sähkön tuoma hyvinvointi arjessa.  Sähkön päivän järjestäjät saavat käyttöoikeuden kuviin ja voivat jakaa niitä omissa kanavissaan kampanjaviikon aikana.

Julkaistu 20.1.2017