Pori Energian ja Corenson 20-vuotinen yhteistyö saa 20 vuotta jatkoa

Ilmakuva Aittaluodon teollisuusalueesta. Kuva Air Action.

Aittaluodon teollisuusalue, kuva: AirAction Oy.

Pori Energia Oy ja Corenso United Oy Ltd.  ovat allekirjoittaneet sopimuksen prosessienergian toimituksesta Corenson hylsykartonkitehtaalle. Sopimus astuu voimaan nykyisen sopimuksen päättyessä tammikuussa 2021 ja on kestoltaan 20 vuotta. Sopimuksen myötä yritysten yli 20 vuotta jatkunut yhteistyö Aittaluodon teollisuusalueella saa pitkän jatkokauden.

Toiminnan jatkuvuutta ja helppoutta

- Sopimus takaa Corensolle vapauden keskittyä omaan osaamisalueeseemme eli kartongin valmistukseen.  Kartonkia valmistamme Aittaluodossa noin 120 000 tonnia vuodessa. Pori Energia on ollut pitkäaikainen ja luotettava energiantoimittajamme, johon olemme tyytyväisiä, toteaa Corenson tehtaanjohtaja Juha Halminen.

- Pori Energian toimittamaa höyryä käytämme pääasiallisesti kartongin kuivattamiseen. Käytämme kartongin valmistuksessa pääasiallisesti suomalaista kierrätysmateriaalia. On hienoa että Aittaluoto 2020 –hankkeen toteutuessa meille toimitettu lämpö on tehty uusiutuvasta biomateriaalista, eli puusta, Halminen arvioi.

Pori Energia toimittaa Corensolle energian lisäksi myös puhdistettua vettä, jota käytetään kartongin valmistusprosessissa. Pori Energia ottaa raakaveden Kokemäenjoesta.

Corenson sopimus varmistaa biopolttoainekattilahanketta

Sopimus luo osaltaan perustaa Aittaluodon voimalaitoksen vuosille 2018-2020 suunnitellulle Aittaluoto 2020 uudistusinvestoinnille, jolla varmistetaan kaukolämmön ja teollisuuden energiapalvelujen toimitukset 2020 ja 2030-luvuilla. 

- Kaukolämmön ja teollisuuden prosessienergian tuottaminen samassa voimalaitoksessa on energiatehokkuuden ja ympäristövaikutusten kannalta paras vaihtoehto. Sopimuksen syntyminen on myös osoitus siitä, että tällainen yhteistyö on taloudellisesti kannattavaa sekä vientiteollisuuden että paikallisen energiayrityksen kannalta, arvioi Pori Energian toimitusjohtaja Matti Rintanen

Aittaluoto 2020 logo

Aittaluoto 2020 -hankkeen aikataulu

Hankkeen ympäristölupahakemus on jätetty marraskuussa 2016 aluehallintovirastoon, jossa se on parhaillaan käsiteltävänä. Tavoitteena on, että uusi laitos on tuotannossa alkuvuodesta 2020.

Julkaistu 23.5.2017