Aittaluodon biopolttoainekattilalaitoksen rakentamisessa hyödynnetään paikallisia toimittajia

Kuva työmaasta lokakuulta

Aittaluoto 2020 työmaakuva lokakuulta 2018.

Aittaluodon voimalaitoksen modernisointiprojekti työllistää paikallisesti. Pori Energia on allekirjoittanut raumalaisen Raumasterin kanssa sopimuksen polttoaineen kuljetin- ja syöttölaitteesta uudelle biopolttoainekattilalle.

Toimitukseen kuuluu biopolttoaineen ja jyrsinturpeen ryöstö nykyiseltä kuljetinlinjalta ja kuljetinlaitteet uudelle kattilalle, muutos mahdollistaa jatkossa polttoaineen syötön nykyiselle- ja uudelle kattilalle. Lisäksi Raumaster toimittaa uuden kattilan käsittelyjärjestelmät polttoaineelle ja tuhkalle.

- Aittaluotoon toimittamamme polttoainekuljetinkokonaisuus on suunniteltu täysin satakuntalaisin voimin ja se valmistetaan pääosin Suomessa, muun muassa Raumalla, kertoo Raumasterin toimitusjohtaja John Bergman.

Raumaster Mika Kaipio ja Pori Energian Matti Rintanen.

Sopimuksen allekirjoittivat Raumasterin sales manager Mika Kaipio (vas.) ja Pori Energian toimitusjohtaja Matti Rintanen.

Kesällä 2020 käyttöön otettava biopolttoainekattilalaitos tulee vähentämään hiilidioksidipäästöjä 88 000 tonnia vuodessa.

- Paikallisuus on meille tärkeä arvo toiminnassamme. Satakunnassa on paljon hienoa ammattitaitoa, jota haluamme mahdollisimman pitkälle hyödyntää, vakuuttaa Pori Energian toimitusjohtaja Matti Rintanen.

 

Aittaluoto2020 -hanke lyhyesti

Aittaluotoon tehtävän investoinnin arvo on noin 60 miljoonaa euroa. Uudistettu voimalaitos parantaa teollisuuden toimintaedellytyksiä sekä vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä prosessienergian ja kaukolämmön tuotannossa. Uuden laitoksen myötä Aittaluodon voimalaitoksen hiilidioksidipäästöt laskevat yhteensä 88 000 tonnia vuodessa. Laitokseen rakennettava savukaasujen lämmön talteenottojärjestelmä tuottaa kaukolämpöä 20 MW teholla ja vähentää laitoksen polttoaineen tarvetta vuositasolla noin 600 rekkakuormaa vastaavalla määrällä. Pori Energian tavoitteena on lisätä uusiutuvilla energialähteillä tuotetun energian osuutta sekä olla vastuullinen ja kestävien energiaratkaisujen tuottaja. Lisää tietoa hankkeesta: www.porienergia.fi/aittaluoto2020

Pori Energia

Pori Energia on 120 vuotta toiminnassa ollut energia-alan yritys, joka työllistää yli 230 henkeä. Yrityksen vuosittainen liikevaihto on yli 140 miljoonaa euroa. Yhtiön liiketoiminta-alueita ovat energian tuotanto, sähkön myynti, kaukolämmitys ja -jäähdytys sekä käynnissäpito-, urakointi- ja tuulivoimapalvelut.

Raumaster

Raumaster on juuriltaan raumalainen teknologiakonserni, joka toimittaa materiaalinkäsittelyjärjestelmiä energia-, sellu- ja paperiteollisuudelle ympäri maailman. Yli 30 vuoden kokemus ja yli 300 rautaista ammattilaista ovat vieneet yrityksen yhdeksi toimialansa parhaista koko maailmassa. Vastuu työntekijöistä, asiakkaista sekä työn laadusta ovat luoneet Raumasterin vankan taloudellisen pohjan. Tästä osoituksena on tasaisesti kasvava liikevaihto, joka vuonna 2018 oli yli 150 milj. euroa.

Julkaistu 12.12.2018