Öljynkeräys jälleen aloitettu Harjavallassa

Harjavallan öljyvahingon öljyntorjunnan operatiivinen toiminta aloitettu uudelleen jäiden lähdön jälkeen patoaltaassa. Kultakoukussa aloitetaan öljyntorjuntapuomin sisällä olevan öljyn poistaminen. Veneily patoaltaalla pitää tehdä erityistä varovaisuutta noudattaen, koska alueella on öljynkeräyspuomituksia, joita siirrellään öljyntorjuntatyön aikana.

Tiedustelut padon alajuoksulla aloitetaan

Padon alajuoksulla ei öljynhavaintosensorien kautta ei ole tullut hälytyksiä öljystä ja joen virtaus on rauhallinen. Puomeista ei pääse läpi öljyä tällä hetkellä, mutta alajuoksulla aloitetaan kuitenkin tiedustelutoimet.

Hajuhaitoista tullut ilmoituksia patoaltaan alueelta jään sulamisen jälkeen. Ramboll Finland Oy on aloittanut rantojen maastontiedustelut ja rantojen puhdistamisen suunnittelun.

Harjavallan öljyvahingon perustiedot

Torstaina 21.12.2017 Harjavallan keskustassa sijaitsevalta Pori Energian lämpökeskukselta vuosi 48 m3 kevyttä polttoöljyä, josta 44 m3 päätyi sadevesiviemäriin ja kulkeutui sitä pitkin Kokemäenjokeen. Neljä kuutiometriä polttoöljyä saatiin kerättyä lämpökeskukselta talteen. Öljyntorjuntatyöt ovat olleet 21.12.2017 lähtien jatkuvia.

Julkaistu 25.4.2018.

Tämä artikkeli on uudelleen julkaistu järjestelmäpäivityksen takia, tietoa järjestelmäpäivityksestä ja sen vaikutuksista voit lukea täältä.