Öljynkeräystä jatketaan Harjavallassa mm. alueen asukkaiden rantauomissa

Harjavallan Kultakoukun uimaranta 9.1.2020

Öljyntorjuntatoitä Kultakoukussa 9.1.2018, kuvassa näkyy öljyntorjuntapuomi taustalla sekä etualalla alus.

Harjavallassa on jatkettu öljyntorjuntaa joka päivä 8-16 hengen voimin Kokemäenjoella. Öljyn leviämistä on estetty patoaltaan sisällä puomituksilla ja öljyä kerätään talteen koko ajan imeytyspuomeilla.

Asukkaiden rantauomissa öljynkeräystä jatketaan uppopumpuilla ja imeytyspuomeilla. Lisäksi patoaltaaseen asennetaan sensorit, joilla tehdään öljynhavainnointia. Öljysensorit antavat hälytys mikäli öljypuomit pettävät, tulee hälytys reaaliajassa. Nakkilaan on asennettu imeytyspuomi käyttövalmiuteen. Öljyntorjunnassa keskitytään tällä hetkellä öljyn leviämisen estämiseen sekä öljyn talteenottoon.

Öljyntorjunnan yleisökanaviin neljä yhteydenottoa, kaikki ilmoitetut havainnot käyty tarkistamassa

Harjavallan öljyvahingon havaintojen ilmoittamista varten avattiin oma sähköposti sekä puhelinnumero 4.1.2018. Puheluita on vastaanotettu yhteensä kolme ja sähköposteja yksi kappale. Jokainen ilmoitettu havainto on käyty tarkistamassa paikan päällä ja näistä kaksi ilmoitusta on johtanut toimenpiteisiin.

Havaintoja voi edelleen koko ajan ilmoittaa:

e-mail: Ot.harjavalta@meritaito.fi puh. 040 194 0810

 Julkaistu 12.1.2018. Tämä artikkeli on uudelleen julkaistu järjestelmäpäivityksen takia, tietoa järjestelmäpäivityksestä ja sen vaikutuskista voit lukea täältä.