Pori Energia panostaa älykkääseen energiaan - hyötyjinä asiakkaat

Kuvituskuva

Pori Energia ja suomalainen OptiWatti Oy ryhtyvät yhteistyöhön. Pori Energia lisää valikoimiinsa sähkölämmityksen ohjausjärjestelmän, OptiWatin. Lisäksi Pori Energia on myös lanseerannut ilmaisen Pori Energia Spotti -sovelluksen, jonka avulla asiakkaat voivat pienentää sähkönkulutusta. Pori Energian omassa asuntomessukohteessa, Pori Energia Valovoimassa (kohde nro 10) pääsee tutustumaan energiaan ja arkea helpottaviin energiaratkaisuihin asuntomessujen ajan 6.7.-5.8.2018.

- Asuntomessujen teemoista tulevaisuus, hyvä arki ja porilaisuus ovat tärkeitä Pori Energialle. Haluamme olla mukana sähkömarkkinoiden muutoksessa ja tarjota asiakkaillemme ratkaisuja, joilla he voivat vaikuttaa kulutukseensa ja sähkön loppuhintaan, kertoo toimitusjohtaja Matti Rintanen.

Valaisin ja seinä asuntomessukohteen makuuhuoneessa

Kulje "energiapolku" Pori Energian asuntomessukohteessa

- Asiakkaidemme, asuinpaikkakunnasta riippumatta, on helppo olla mukana tekemässä valintoja puhtaamman ympäristön puolesta, sillä noudatamme palvelutarjonnassamme kestävän kehityksen periaatetta. Vuoden 2015 alusta lähtien olemme myyneet kotitalouksille sähköä, joka on tuotettu kokonaan uusiutuvilla energiamuodoilla kuten tuulella, vedellä ja puulla. Rakenteilla oleva Aittaluodon biopolttoainekattilaitos tulee lisäämään uusiutuvien polttoaineiden käyttöä ja vähentämään päästöjä, joka tekee Porissa tuottamastamme kaukolämmöstä entistäkin ympäristöystävällisempää. Lisäksi hyödynnämme tuotannossamme useammalla paikkakunnalla esimerkiksi teollisuuden talteenottolämpöä. Asuntomessukohteessamme voivat kävijät kulkea informatiivista ”energiapolkua” ja tutustua viihdyttävällä tavalla tarjoamiimme energiaratkaisuihin ja saada tietoa varsinkin aurinkoenergiasta, Rintanen jatkaa.

 

OptiWatti optimoi ja automatisoi lämmitystä

Kotien sähkönkulutuksesta noin 50 prosenttia menee lämmitykseen, siksi ratkaisut sähkölämmityksen optimointiin tuovat runsaasti energiansäästöä. Langattomalla OptiWatti-ohjausjärjestelmällä ohjataan kiinteistöjen suorasähkölämmityksellä toimivia patteri-, katto- ja lattialämmityksiä, ilmalämpöpumppuja, lämminvesivaraajia sekä auton lämmitystä. Järjestelmä soveltuu niin koteihin kuin yrityskiinteistöihin. Järjestelmää voi hallita etänä esimerkiksi älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella.

- Kokemuksiemme mukaan huonekohtainen säätö voi tuoda jopa 40 prosentin säästön lämmityskustannuksiin, kertoo toimitusjohtaja Ari Tolonen OptiWatti Oy:stä.

Järjestelmän käyttöönotto ei vaadi johdotuksia, eikä nykyiseen lämmitysjärjestelmään tarvitse tehdä muutoksia, sillä OptiWatti asennetaan sen rinnalle.

 

Pori Energia Spotti -sovellus

Sovellus kannustaa päivittäiseen energiansäästöön, joka pienentää sähkölaskua riippumatta siitä, onko käytössä tuntihinnoiteltu- vai kiinteähintainen sähkösopimus. Tuntihinnoitellun sähkösopimuksen avulla saavuttaa tosin suuremman säästön. Sovelluksen avulla pysyy tietoisena sähkön hintaliikkeistä ja kulutusta muuttamalla voi pienentää sähkölaskua. Kalleimpien tuntien aikana voi esimerkiksi sammuttaa valaistusta ja ajoittaa saunan lämmityksen tai pyykinpesun edullisempaan ajankohtaan. Pori Energia Spotti -sovellus on ladattavissa älypuhelimiin Apple Store ja Google Play -kaupoista.

Kiinnostuitko OptiWatista?

Pyydä tarjous ja lue lisätietoja täältä

Julkaistu 5.7.2018