Pori Energian uudelle biovoimalaitokselle Valmetin toimittamaa automaatioteknologiaa

biopolttoainekattilalaitoksen havainnekuva

Havainnekuva Pori Energian uudesta Aittaluodon biovoimalaitoksesta.

Valmet toimittaa automaatioteknologiaa Pori Energia Oy:n Aittaluodon biovoimalaitokselle Poriin. Yhtiön Aittaluoto 2020 -hankkeessa korvataan vanhentuneita ja huonommalla hyötysuhteella toimivia voimalaitosprosesseja, vähennetään fossiilisten polttoaineiden käyttöä energian tuotannossa sekä varmistetaan teollisuuden toimintaedellytyksiä alueella. Laitoksen modernisoinnin myötä Aittaluodon voimalaitoksen hiilidioksidipäästöt laskevat yhteensä 88 000 tonnia vuodessa. Toimitettava automaatio parantaa laitoksen käytettävyyttä ja päästöjen hallintaa.

Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tyypillisesti automaatiojärjestelmätoimitusten arvo vaihtelee alle yhdestä miljoonasta kolmeen miljoonaan euroon. Uudistettu biovoimalaitos otetaan käyttöön kesällä 2020.

Aittaluodon olemassa olevalla voimalaitoksella on jo käytössä Valmetin automaatiota, ja yhtiöt ovat tehneet pitkään tiivistä yhteistyötä laitoksen automatisoinnin kehittämiseksi.

”Uuden biovoimalaitoksen automaatiojärjestelmän integroiminen saumattomasti nykyiseen järjestelmäämme tuo meille merkittäviä säästöjä niin laitoksen ajossa kuin kunnossapitokustannuksissa”, sanoo Pori Energian toimitusjohtaja Matti Rintanen.

”Haluan kiittää Pori Energiaa luottamuksesta Valmetiin tässä tärkeässä projektissa. Erityisen iloinen olen siitä, että meidät on tänä vuonna valittu automaatiotoimittajaksi kaikkiin Suomen merkittävimpiin bioenergiaprojekteihin Porin lisäksi Lahdessa ja Oulussa. Asiakkaiden osoittama luottamus antaa hyvän pohjan jatkaa toimintamme kehittämistä bioenergia-alalla myös tulevina vuosina”, toteaa myyntijohtaja Olli Koivumäki Valmetin Automaatio-liiketoiminnasta.

Tietoa toimituksesta

Valmetin toimitus sisältää Valmet DNA -automaatiojärjestelmän, turvalukitusjärjestelmän ja informaatiohallintajärjestelmän, jossa on mukana sovellukset päästövalvontaan ja kattilan suorituskyvyn seurantaan. Toimitukseen kuuluvat myös järjestelmien suunnittelu, asennus, käyttöönotto ja koulutus.

Tietoa Pori Energiasta

Pori Energia on 120 vuotta toiminnassa ollut energia-alan yritys, joka työllistää yli 230 henkeä. Yrityksen vuosittainen liikevaihto on 140 miljoonaa euroa. Yhtiön liiketoiminta-alueita ovat energian tuotanto, sähkön myynti, kaukolämmitys ja -jäähdytys sekä käynnissäpito-, urakointi- ja tuulivoimapalvelut.

 Olli Koivumäki ja Matti Rintanen kättelevät

Vasemmalta: Olli Koivumäki (Valmet) ja Matti Rintanen (Pori Energia).

Tietoa Valmetista

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Vahvan teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset. Valmetin edistykselliset palvelut ja automaatioratkaisut parantavat asiakkaidemme tuotantoprosessien luotettavuutta ja suorituskykyä sekä tehostavat raaka-aineiden ja energian käyttöä.

Valmetin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 3,1 miljardia euroa. Yli 12 000 ammattilaistamme ympäri maailmaa työskentelee lähellä asiakkaitamme, sitoutuneina asiakkaidemme menestyksen edistämiseen - joka päivä. Valmetin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.

Julkaistu 17.12.2018