Uusi Porin Päivän ohjelma julkistettiin – teemana porilainen energia

"Porilaista energiaa" on 58. Porin Päivän teema 27.-30.9.2018. Tänä syksynä tuli kuluneeksi 120 vuotta siitä, kun ensimmäinen sähkövalo syttyi Porissa, josta katsotaan sähkölaitostoiminnan kaupungissa alkaneen. Päivän järjestelyistä vastaavat Pori-Seura, Pori Energia, Porin Yrittäjät, Kävis ja Porin kaupunki.

Entiseen tapaan ohjelmassa ovat muun muassa Pori Sinfonietan Porin Päivän konsertti, yliopistokeskuksen ja ammattikorkeakoulun tapahtumia, torijuhla ohrakryynivelleineen ja vuosi vuodelta suositummaksi noussut Porin Yrittäjien järjestämä lastentapahtuma Kirjurinluodossa.

Sähköä ilmassa

Porin Päivänä vuonna 2018 on erityistä sähköä ilmassa ja jo nyt on tiedossa teemaan liittyviä monia yllätyksiä. Torijuhlan cosplay-harrastajat aikovat esitellä porilaisen supersankarin, järjestäjät lupaavat "valoa kansalle" Porin sillan maisemissa ja esimerkiksi Porin kirjastossa avataan näyttely, jossa Pori-keräilijä Arto Pihlajamäki esittelee porilaisia matkamuistoja kaikessa kiehtovassa erikoisuudessaan.

Pori Energia järjestää torstaina 27.9.2018 maksuttomia noin 30 minuutin energiakierroksia, jotka kierretään kaupunkijuna Porittarella. Energiakierroksilla tutustutaan porilaisiin mielenkiintoisiin energiakohteisiin Porin keskusta-alueella (reitin varrella mm. historiallisia muuntamoita jne.). Kierrokset lähtevät ja palaavat kauppatorille. Energiakierrokset opastaa porilainen murrekirjailija Elina Wallin.

Kirjurinluodon perinteisessä Porin Päivän lastentapahtumassa vihitään käyttöön Pori Energian 120-juhlavuoden kunniaksi porilaisille ja kaikille Kirjurinluodon kävijöille lahjoittama Energiakenttä. Liikennepuisto Vinkkarin viereen nousevalla Energiakentällä pääsevät lapset purkamaan energiaa omaan kiipeilytelineeseen ja aikuiset lataamaan energiaa street workout -kuntoilutelineissä.

Aurinkoenergia-aiheinen Porin Päivän tapahtuma järjestetään Puuvillan areenalla torstaina 27.9.2018.

Kaikkiaan Suomen suurimman kotiseutujuhlan tapahtumien määrä nousee kolminumeroisiin lukuihin, sillä Porin päivän aikana monet yhteisöt ja yritykset järjestävät myös omia tapahtumiaan.

Porin Päivän juliste

Vuoden 2018 Porin Päivän julisteen on suunnitellut Jonne-Pekka Stenroos mainostoimisto Staartista. Julistetta tulevat myymään Porin lyseon yrittäjyysluokkien oppilaat. Julistetta on ostettavissa myös Visit Porista ja Info-kirjakaupasta.

 

Porin Päivän juliste

Julkaistu 22.8.2018