Ammoniakkivesivuoto Pori Energian Aittaluodon voimalaitosalueella – ei henkilövahinkoja, syynä vuotanut tiiviste

Pori Energian Aittaluodon voimalaitoksen alueella tapahtui on sunnuntaina 29.12.2019 ammoniakkivesivuoto. Ammoniakkivesi ei ole läheskään niin vaarallista kuin ammoniakki, koska liuos on merkittävästi laimeampaa. Kyseessä on 24,5 prosenttinen ammoniakkivesiliuos. Kaikki ammoniakkivesi valui varoaltaaseen, eli ammoniakkivesi ei valunut hallitsemattomasti ympäristöön. 

Säiliön automaattinen ns. ammoniakkihaistelija antoi voimalaitoksen sisäisen hälytyksen, jonka jälkeen vuodon tarkastamaan mennyt henkilökunta teki Satakunnan pelastuslaitokselle hälytyksen klo 17.17. 

Vuoto ei aiheuttanut henkilövahinkoja tai evakuointitarvetta voimalaitosalueella tai sen lähialueilla. Voimalaitoksen toiminta jatkui normaalisti koko ajan.

Syynä vuotoon oli pettänyt tiiviste. Paikalle tilattiin imuauto, jonka avulla ammoniakkivesisäiliö imetään tyhjäksi. Vuodon syyn tutkimuksia jatketaan koko ajan ja Pori Energia tiedottaa lisää heti kun asiaa on saatu selvitettyä lisää, tämän hetkisen tiedon mukaan alkuviikon aikana.

Julkaistu 30.12.2019