Hanna Grönroos työskentelee EHS-insinöörinä Pori Energialla

Hanna Grönroos

EHS-insinööri Hanna Grönroos on oman Pori Energia -uransa alkutaipaleella. Jo nyt hän on ehtinyt tehdä oman jälkensä työyhteisöönsä, sillä kollegat valitsivat hänet vuoden porienergialaiseksi vuonna 2018.

EHS-insinööri Hanna Grönroosin ensikosketus Pori Energiaan oli L&T:n siivoojana vuonna 2007, jolloin hän muun muassa pesi ja vahasi Pori Energia Sähköverkkojen muuntamoiden lattioita.

– Ensimmäisen kerran olin Pori Energian palveluksessa vuonna 2015 kesätyöntekijänä lämpökeskuksilla. Olen laajentanut työaluettani Aittaluodon ja Kaanaan voimalaitoksiin vuosien varrella. EHS-insinöörinä vastaan muun muassa ympäristö- ja turvallisuusasioista. EHS on lyhenne englannin kielen sanoista environment, health ja safety eli ympäristö, terveys ja turvallisuus, Grönroos kertoo.

– Työskentelin 2015 kesätyöpestini jälkeen Englannissa eräällä rahtilaivalla, ja siellä työni oli verrattain yksinkertaista konepuolen huoltoa ja kunnossapitoa. Pori Energialla parasta on ollut se, että olen koko ajan saanut oppia uutta. Työni sisältö on muuttunut pienemmistä projektitöistä tuotantolaitosten turvallisuuden kehittämiseksi ja ylläpidoksi. Huolehdin, että tuotantolaitoksissa toimitaan säännösten ja lupaehtojen sekä laadittujen toimintaperiaatteiden ja suunnitelmien mukaisesti. Pidän siitä, että vastuu ja haasteet ovat kasvaneet ajan myötä, kuvailee Grönroos.

Hanna Grönroos voimalaitosalueella

Yhtenä Hanna Grönroosin tulevaisuuden haasteena on työskenteleminen Aittaluoto 2020 -projektissa, jossa rakennetaan uusi biopolttoainekattilalaitos. Taustalla näkyvälle työmaalle nouseva laitos valmistuu kesään 2020 mennessä.

Tunnustusta työkavereilta

Grönroos kertoo liikkuvansa työssään Porin, Harjavallan ja Kristiinankaupungin alueilla. Kahvitauoilla insinööri kerää arvokasta tietoa kentältä.

– Välillä kahvittelen kaukolämpöasentajien kanssa kentällä tai Aittaluodon valvomossa. Välillä sumpit nautitaan jossain huoltoasemalla Kristiinankaupungissa tai Harjavallassa. Kahvitauoilla kuulee, mitä ”maailmalla” tapahtuu, se on tärkeää hiljaista tietoa, Grönroos summaa.

Grönroosin ammattitaidon lisäksi avoimuudella ja hersyvällä huumorintajulla lienee osansa siinä, että Pori Energian työntekijät valitsivat hänet viime vuonna vuoden porienergialaiseksi. 

– Olin todella iloisesti yllättynyt, työkavereilta saatu tunnustus merkitsee paljon. Ehkä olen jotain onnistunut tekemään oikein, pohtii Grönroos.

Julkaistu 30.4.2019 (juttu julkaistu myös 23.4.2019 ilmestyneessä Virtaus 1/2019 asiakaslehdessä)