Kauppatorille asennetaan digitaaliset pysäkkikatokset

Porin kauppatorin bussilaitureille asennetaan uusia digikatoksia vanhojen pysäkkikatosten tilalle. Purku- ja asennustyöt aloitetaan maanantaina 12. elokuuta 2019 Kauppatorin Antinkadun puoleisella bussipysäkkialueella. 

– Digikatokset ovat lasisia odotuskatoksia, joihin on lisätty digitaalinen mainostaulu, selventää suunnittelija Merika Lanne Porin kaupungilta.

Työmaa-alue bussipysäkkikatosten ympärillä on aidattu ja suljettu liikenteeltä. Myös lähtölaiturit 4, 5, 9 ja 10 ovat poissa käytöstä työmaan aikana. Pysäkkitöiden ajan Pohjoiskauppatorilla ja Antinkadulla on vähennetty kadunvarsipysäköintiä, jotta linja-autot mahtuvat paremmin ottamaan matkustajia kyytiin. Merkityillä kadunvarsilla muilla ajoneuvoilla pysähtyminen ja pysäköiminen on kielletty. 

Normaalisti joukkoliikenteen laitureilta 4, 5 ja 10 lähtevät linja-autot Meri-Poriin, Leppäkorpeen, Musaan, Lyttylään ja Viasvedelle ottavat matkustajat kyytiin Pohjois-Kauppatorilta. Normaalisti laiturin 9 linja-autot Ahlaisiin, Merikarvialle ja Kankaanpäähän ottavat matkustajat kyytiin laiturilta 11 Antinkadulta. Kaikki Meri-Porista saapuvat linja-autot jättävät matkustajansa laiturille 11. 

Digikatosten käyttöönottoon liittyvät purku- ja asennustyöt toteuttaa Pori Energia Oy. Asennustyöt valmistuvat perjantaina 16. elokuuta.

Karttakuva: työnaikaiset liikennejärjestelyt (PDF) >

Julkaistu 12.8.2019