Kilpailu- ja kuluttajavirastolta vihreä valo uusille sähkönmyynti- ja asiakaspalveluyrityksille

KKV hyväksyi yhteisyrityksen yrityskaupan 17.10.2019. Lahti Energia Oy, Oulun Energia Oy, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia Oy ja Vantaan Energia Oy sekä nykyisen Oulun Sähkönmyynnin osakkaat Tornion Energia Oy, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia Oy, Rantakairan Sähkö Oy ja Tenergia Oy ovat yhdistämässä sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintonsa.   

Yhteisyrityksiin siirrettäviä palveluita ovat osapuolten sähkön vähittäismyynti, aurinkosähköpalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä asiakaspalveluun ja laskutukseen liittyvät palvelut. Uusien sähkön myynti- ja asiakaspalveluyhtiöiden on suunniteltu aloittavan toimintansa 1.4.2020.  

Sähkönmyynnin ja asiakaspalvelun liiketoimintojen yhdistämisellä tavoitellaan ylivertaista asiakaskokemusta ja kilpailukykyistä hintatasoa. Sähkönmyyntiyhtiön tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi toimijaksi omistuspohjaa ja asiakasmäärää kasvattamalla. Asiakaspalveluun ja laskutukseen keskittyvästä palveluyhtiöstä muodostuu heti alkuvaiheessa yksi Suomen suurimmista energia- ja infrastruktuuritoimialan palveluntarjoajista, joka tarjoaa asiakaspalveluita myös muille toimijoille. 

”Meillä on kunnianhimoiset tavoitteet perustaa aivan uudenlaiset sähkönmyynti- ja asiakaspalveluyhtiöt. Luomme asiakkaidemme energian kulutukseen ja arkielämään liittyvät tuotteet ja palvelut helposti ymmärrettäviksi ja asiakasystävällisiksi. Meille asiakkaat ovat aina keskiössä ja palvelemme heitä paikallisesti koko Suomessa,” viitoittaa Jukka Toivonen, Vantaan Energia Oy:n toimitusjohtaja. 

Muutos ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan sähkön myyntisopimukset jatkuvat voimassaolevina entisillä ehdoilla uudessa sähkönmyyntiyhtiössä. Osakasyhtiöiden nykyinen sähkökaupan ja asiakaspalvelun henkilöstö siirtyy yhteisyrityksien palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Muutos koskee yhteensä noin 110:tä henkilöä.  

Lisätietoja Pori Energia Oy:n osalta antaa, toimitusjohtaja Petri Paajanen, 044 578 2275 tai petri.paajanen@porienergia.fi 

Julkaistu 21.10.2019