Uusien sähkönmyynti- ja palveluyritysten toimitusjohtajina aloittavat Tuomas Oksanen ja Tuija Sipilä - Tavoitteenaan luotsata uudet yritykset Suomen parhaiksi toimijoiksi

Tuomas Oksanen ja Tuija Sipilä

Pori Energia Oy, Lahti Energia Oy, Oulun Energia Oy, Oulun Seudun Sähkö  ja Vantaan Energia Oy sekä nykyisen Oulun Sähkönmyynnin osakkaat Tornion Energia Oy, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia Oy, Rantakairan Sähkö Oy ja Tenergia Oy ovat perustamassa Suomeen ainutlaatuiset sähkönmyynti - ja asiakaspalveluyritykset.

Uuden sähkönmyyntiyhtiön tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi toimijaksi omistuspohjaa ja asiakasmäärää kasvattamalla. Tarjottavia palveluita ovat sähkön vähittäismyynti, aurinkosähköpalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä muut asiakkaan arkea helpottavat tuotteet ja palvelut. 

Uudesta palveluyhtiöstä muodostuu heti alkuvaiheessa yksi Suomen suurimmista energia- ja infrastruktuurialan palveluntarjoajista. Sen visiona on olla paras palvelukumppani, joka erottuu kilpailijoistaan erinomaisella asiakaspalvelulla. Palveluyhtiön tärkeimmät tavoitteet ovat ylivoimainen asiakaskokemus, voimakas kasvu ja olla alan tehokkain toimija.

Sähkönmyyntiyhtiön toimitusjohtajaksi Tuomas Oksanen

Tuomas Oksanen, 38, on nimitetty sähkönmyyntiyhtiön toimitusjohtajaksi. Oksasella on mittava kokemus myynnin johtotehtävistä. Parhaillaan hän toimii Fortumin sähkönmyyntiyhtiöstä vastaavana liiketoimintajohtajana. Ennen tätä hän on toiminut Fortumin Customer Solutions ja City Solutions Divisionien myynnin johdon tehtävissä vastaten sähkön, palveluiden, kaukolämmön, kaukokylmän sekä muiden teollisten energiatuotteiden myynnistä.

”Uudella perustettavalla myyntiyhtiöllä tulee olemaan ainutlaatuinen tilaisuus palvella laajasti nykyisiä ja uusia asiakkaitamme 2020-luvun tuotteilla ja palveluilla. Yhtiöllä on samalla heti aloittaessaan valtavasti osaamista ja vahvat juuret suomalaisessa energiakentässä, mikä on suuri voimavara. Resursseilla ja osaamisella, jotka uusi myyntiyhtiö mahdollistaa, voimme todella vastata asiakkaittemme jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin," Oksanen summaa.  

Palveluyhtiön toimitusjohtajaksi Tuija Sipilä

Tuija Sipilä, 55, siirtyy uuden palveluyhtiön toimitusjohtajaksi Oulun Digi -liikelaitoksen johtajan tehtävästä,  jossa hänen vastuualueellaan on mm. Oulun kaupungin digitalisointiohjelma ja sen toteuttaminen sekä ICT-palvelut. Sipilällä on vankkaa johtamiskokemusta erityisesti finanssi- ja ICT-toimialoilta. 

”On hienoa päästä mukaan luomaan uutta valtakunnallista palveluyhtiötä. Minua tehtävässä kiehtoo erityisesti mahdollisuus tuottaa ylivertaista asiakaspalvelua ja asiakaskokemusta kaikille palveluitamme käyttäville. Olemme jo aloittaessamme yksi Suomen suurimmista palveluntarjoajista ja palvelemme asiakkaitamme paikallisesti koko Suomessa”, Sipilä kiteyttää.

Suunniteltu aloittamisajankohta 1.4.2020

Uusien sähkön myynti- ja asiakaspalveluyhtiöiden on suunniteltu aloittavan toimintansa 1.4.2020. Uusien yhtiöiden perustaminen ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta toimenpiteitä. Sähkön myyntisopimukset jatkuvat voimassaolevina entisillä ehdoilla uudessa sähkönmyyntiyhtiössä. 

Julkaistu 20.11.2019