Voimajohtopylväitä on alettu kokoamaan Ulvilantien varrella

Koottuja voimajohtopylväitä Ulvilantien varrella. Kuva: AirAction Oy

Voimajohtopylväitä on alettu kokoamaan Ulvilantien varressa. Kuva: AirAction Oy.

Pori Energia Sähköverkot vaihtaa voimajohtopylväitä Impolassa. Aiemmat alle 20-metriset pylväät korvataan uusilla 35-metrisellä pylväillä. Maisemallinen muutos näkyy muun muassa siten että aiemmin Prisma Mikkolan parkkipaikan läpi kulkeva voimajohto linjat siirtyy kulkemaan Ulvilantien varteen. Lisäksi pylväiden määrä vähenee kolmestatoista viiteen. Uudet 35-metriset pylväät ovat vapaasti seisovia ristikkopylväitä, joille on valettu betoniperustukset huhti-toukokuussa 2019.

Uusien voimajohtopylväiden kasaus on alkanut Ulvilantien varressa viikolla 22 ja pylväiden kasaus ja valmistelutyöt jatkuvat läpi kesä- ja heinäkuun. Pylväiden pystytys ja johtimien veto alkaa elokuussa, ja valmistuvat marraskuussa. Voimalinjat sähköistetään 11.11.2019 ja Prisma Mikkolan parkkipaikan läpi kulkevat voimajohdot puretaan tämän jälkeen.

Impolan sähköasema 12.6.2019. Kuva: AirAction Oy

Impolan sähköasema. Kuva: AirAction Oy.

Voimalinjan siirtotyön kanssa samaan aikaan on menossa Impolan sähköaseman uudistustyö, joka tulee parantamaan sähkönjakelun varmuutta Impolan, Sampolan, Mikkolan, ja Honkaluodon alueella. Impolan sähköaseman uudistustyöt valmistuvat kesäkuussa 2020.

Julkaistu 14.6.2019