Yyterin virkistyshotellin lämmityskustannukset laskivat kaukolämmön hinnoittelu-uudistuksen myötä

Tuomo Ranki

Yyterin virkistyshotelli sai marraskuussa tiedon, että kaukolämmön hinnoittelu-uudistuksen myötä hotellin lämmityskulut laskevat vuoden 2020 alusta. Virkistyshotelliin remontteihin on panostettu yli 4 miljoonaa euroa, joten uutinen lämmityslaskun leikkaantumisesta otettiin ilolla vastaan. 

– Olin tietoinen meneillään olevasta kaukolämmön hinnoittelu-uudistuksesta ja oli positiivinen yllätys, että kustannuksemme per kilowattitunti tulevat laskemaan jatkossa, kertoo huhtikuussa 2019 toimitusjohtajana aloittanut kaarinalainen Tuomo Ranki.

Hotellin sviitti

Virkistyshotellia on kehitetty reilulla kädellä viime vuosina. Näkyvimpiä muutoksia ovat olleet lisäkerrosten rakentaminen ja hotellihuoneiden remontointi. Lisäksi kerrosaulojen ja porraskäytävien ilmettä on kohennettu. Kuvassa seitsemännen kerroksen sviitti.

Energiansäästöä ja -ratkaisuja pohditaan jatkuvasti

– Olemme Pori Energian kanssa yhdessä miettineet lämmityksen optimointia, esimerkiksi aikoina, jolloin käyttöasteemme on pienempi. Aurinkopaneeleille on ainakin kattopinta-alaa runsaasti, mutta säästöä saa myös lamppuja ledeihin vaihtamalla. Kylpylän osalta tekniikan päivittäminen on helpoin tapa tehdä energiansäästöä, kuvailee Ranki.

Tuomo Ranki portaikossa

Uniikki ympäristö yllätti

Rankilla on vahva tausta kylpylähotellimaailmasta, sillä hän on työskennellyt mm. Turun Caribia, Ruissalon ja Naantalin -kylpylöissä. Yyteri on 50-vuotiaalle Rankille omien sanojen mukaan uusi haaste ja askel eteenpäin omalla uralla. Työnsä Yyterissä hän aloitti kuunnellen ja keskustellen.

– Ajatusten vaihto työntekijöidemme kanssa auttoi hahmottamaan kokonaisuutta henkilökunnan näkökulmasta. Perehdytyksessä isona apuna olivat myös omistajat sekä uusiin haasteisiin siirtynyt toimitusjohtaja Lauri Turtola, Ranki kertoo.

Porista Rankille tuttuja asioita entuudestaan olivat Ässien jääkiekko-ottelut, Pori Jazz ja golf-kentät.

– Yyteristä olin toki myös aiemmin kuullut, mutta paikan päällä yllätti uniikki ja monipuolinen ympäristö. On ollut hieno lähteä luotsaamaan hotellia yhteen hiileen puhaltavan ammattitaitoisen porukan kanssa, kehuu Ranki.

Tapahtumien talvi

Virkistyshotellin talvi on vilkas ja luvassa on niin keikkoja, pikkujouluja ja uuden vuoden ilotulitusta. Hotellin ovet ovat avoinna myös joulua viettäville.

– Joulua hotelleissa viettävät niin perheet kuin eri-ikäiset pariskunnatkin. Esimerkiksi yrittäjäperheiden arki on monesti niin kiireistä, että haluavat viettää joulua hotellissa, missä joku muu huolehtii muun muassa ruuanlaitosta, kuvailee Ranki.

Osallistu Satakunnan Kansan verkkosivuilla> sijaitsevan verkkoartikkelin lopussa olevan kilpailulomakkeen kautta arvontaan, josta voit voittaa liput lauantain 30.11.2019 Reino Nordinin keikalle Yyterin Virkistyshotelliin. Arvonta suoritetaan 28.11.2019.

Julkaistu 25.11.2019