Aila-myrskyn aiheuttamien vaurioiden korjaus jatkuu laajalla rintamalla Porissa

Ilmajohtoa korjataan, kuvassa Pori Energia Sähköverkkojen työntekijä selin kameraan seuraa nostokorissa työskentelevän työntekoa metsässä.

Pitkään jatkuneen ja puuskittain puhaltaneen Aila-myrskyn aiheuttamien verkostovaurioiden korjaaminen on jatkunut laajalla rintamalla. Torstaina aamulla oli Pori Energia Sähköverkkojen verkostoalueella ilman sähköä noin 6 500 verkon käyttäjää. Korjaustoimet käynnistettiin jo yöllä ja ne ovat jatkuneet täydellä kapasiteetilla koko päivän. Mukana korjaustoimissa on oman henkilökunnan lisäksi verkostourakoitsijoita, koneurakoitsijoita ja metsureita. Voimakkaana jatkunut Aila-myrskyn puhurit ovat aiheuttaneet lisää vikaantumisia pitkin aamupäivää. Korjauksen alla tai korjausta odottamassa on noin 150 vikakohdetta.

Tällä hetkellä sähkökatkojen piirissä on vielä noin 1 400 asiakasta. Viankorjaustyöt jatkuvat koko ilmajohtoverkoston alueella pitkälle yöhön. Osa vaurioista on suuritöisiä esim. johtimia on poikki ja useita pylväitä on katkennut. Näillä näkymin kaikille ei saada palautettua sähköä kuluvan vuorokauden aikana, vaan korjaustoimia jatketaan myös huomenna.  

Nostoauto etualalla. Taustalla nostokorissa korjaaja.

Sähköjohtoja on myrskyn vuoksi useassa paikassa maassa sekä kaatuneiden puiden alla ja seassa. Maassa ja alhaalla roikkuviin johtoihin tulee suhtautua erityisellä varovaisuudella, niitä ei missään tapauksessa saa koskea eikä mennä niiden läheisyyteen, vaan asiasta tulee ilmoittaa Pori Energia Sähköverkot Oy:n häiriöinfonumeroon 02 633 1161.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata reaaliaikaisesti www.porienergia.fi/keskeytyskartta Pori Energia Sähköverkot saa tiedon automaattisesti keskeytyskartalla näkyvistä sähkökatkoista.

Julkaistu 17.9.2020 klo 15.15