Aila-myrskyn jälkeiset korjaustyöt jatkuvat - katso kuvat

Asentaja sähköjohtotolpassa.

Pitkään jatkuneen ja puuskittain puhaltaneen Aila-myrskyn aiheuttamien verkostovaurioiden korjaaminen jatkuu vielä tänään perjantaina. Torstaina aamulla oli Pori Energia Sähköverkkojen verkostoalueella ilman sähköä noin 6 500 verkon käyttäjää.

Asennusauto ja asentajat työssä.

Korjaustoimet käynnistettiin jo torstain vastaisena yönä jatkuen läpi torstaipäivän ja pitkälle yöhön. 

Puu kaatunut metsässä sähkölinjan päälle.

Korjaustoimet jatkuvat vielä tänäänkin täydellä kapasiteetilla, töissä maastossa on yli 20 asentajaa. Mukana korjaustoimissa on oman henkilökunnan lisäksi verkostourakoitsijoita, koneurakoitsijoita ja metsureita. 

Ilmakuva kaatuneista puista.

Perjantaiaamulla tehtiin helikopterikartoitus sähkölinjojen päälle kaatuneista puista. Saaristoon ei ole vielä päästy tekemään korjaustöitä.

Toimitusvarmuusinvestoinnit ovat vähentäneet sähkökatkoja aiempiin myrskyihin verrattuna

Eilinen Aila-myrsky pyöri Etelä-Suomen yllä runsaan vuorokauden ja katkaisi sähköt yli 100 000 asiakkaalta. Pahimmillaan yli 90 000 asiakasta oli samanaikaisesti ilman sähköä. Aamulla keskeytyksen piirissä oli 25 000 asiakasta.

- Aila vahvisti, että sähköverkkoon jo tehdyt investoinnit parantavat toimitusvarmuutta. Sähköt katkeavat yhä harvemmalta ja viat saadaan korjattua aikaisempaa nopeammin, toteaa Energiateollisuuden (ET) johtaja Kenneth Hänninen.

Ilmajohtoja on korvattu maakaapeleilla ja johtoja on siirretty metsistä tienvarsille. Metsässä olevien johtojen säävarmuutta on parannettu hoitamalla vierimetsiä.

Julkaistu 18.9.2020