Pori Energian Petri Paajanen Energiateollisuuden varapuheenjohtajaksi

Petri Paajanen Aittaluodon voimalaitoksella

Toimitusjohtaja Petri Paajanen pitelee käsissään biopolttoainetta eli metsäteollisuudelta yli jäävää purua ja puunkuorta, taustalla uusi voimalaitososa Aittaluodossa.

Pori Energia Oy:n toimitusjohtaja Petri Paajanen nimitettiin Energiateollisuus ry:n varapuheenjohtajaksi 20.10.2020 pidetyssä syyskokouksessa. Energiateollisuus ry on vuonna 2004 perustettu energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen järjestö. Hallituspaikan myötä Pori Energialla on mahdollisuus olla mukana valtakunnan tason keskustelussa ja päätöksenteossa energia-alalla. 

Energiateollisuuden tavoitteena on ilmastoneutraali Suomi, jonka energian tarve ja tuotanto kohtaavat pohjoisessa ilmastossa kestävällä tavalla. 

- Energia-ala on sitoutunut puolittamaan kaukolämmön ja sähkön tuotannon päästöt 2030 mennessä. Hiilineutraali yhteiskunta syntyy energia-alan ja päättäjien yhteistyöllä. Energiateollisuudella ja energiayhtiöillä tulee olemaan merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Pori Energian tavoitteena on, että tuotantomme on 90 prosenttisesti hiilidioksidivapaata vuoteen 2025 mennessä. On hienoa päästä tekemään tätä työtä niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin, toteaa Pori Energian toimitusjohtaja Petri Paajanen.

Energiateollisuus ry on vuonna 2004 perustettu energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen järjestö. Järjestöön kuuluu 270 jäsentä ja 60 yhteistoimintajäsentä, jäseninä ovat mm. energiayhtiöt. Päästösvaltaa käyttävät järjestön varsinaiset jäsenet kaksi kertaa vuodessa järjestettävässä liittokokouksessa ja sen asioita hoitavat hallitus ja toimitusjohtaja. Pori Energian entinen toimitusjohtaja Matti Rintanen toimi Energiateollisuus ry:n puheenjohtajana vuosina 2013-2014.

Julkaistu 30.1.2020