Pori Energian sähkönmyynti uuteen valtakunnalliseen yhtiöön - mitä tämä tarkoittaa asiakkaan kannalta

Kuvituskuva

Pori Energian on perustamassa viiden muun energiayhtiön kanssa uutta valtakunnallista sähkönmyyntiyhtiötä, joka aloittaa toimintansa 1.4.2020. Sähkönmyynnin ja aurinkosähkön asiakkuudet ja sopimukset siirtyvät automaattisesti uuteen yhtiöön. Uuden yhtiön tavoitteena on pitää palvelut korkealla tasolla, kilpailukykyisin hinnoin.

Yhtiöstä tulee perustamishetkellä Suomen toiseksi suurin sähkönmyyntiyhtiö. Mukana uutta yhtiötä perustamassa ovat Pori Energia, Vantaan Energia, Oulun Energia, Oulun Seudun Sähkö ja Lahti Energia.

Ohessa vastauksia muutoksen aiheuttamiin kysymyksiin.

Vaikuttaako muutos nykyiseen sähkösopimukseeni?

Sähkön myyntisopimuksesi säilyy ennallaan entisin ehdoin myös uudessa yhtiössä. Muutos ei vaadi sinulta toimenpiteitä. Mikäli olet tehnyt kanssamme määräaikaisen sopimuksen, jatkuu se ennallaan voimassa määräajan loppuun saakka. Mahdollisista muutoksista toistaiseksi voimassaolevaan sopimukseen ilmoitamme, kuten tälläkin hetkellä, 30 päivää ennen muutoksen voimaantuloa.

Saanko edelleenkin vain yhden sähkölaskun?

Kyllä, mikäli olet tähänkin mennessä saanut. Eli laskun, joka sisältää sähkönmyynnin ja -siirron veloituksen. Tämä koskee siis sähkönmyynnin asiakkaita, joiden käyttöpaikka sijaitsee Pori Energia Sähköverkot Oy:n verkkoalueella.

Nousevatko hinnat muutoksen myötä?

Sähkön myyntisopimuksesi säilyy ennallaan entisin ehdoin myös uudessa sähkönmyyntiyhtiössä. Tavoitteenamme on pitää hinnat erittäin kilpailukykyisinä. 

Mitä hyötyä tästä kaikesta on?

Yhdistyminen uudeksi sähkönmyyntiyhtiöksi antaa meille myös erinomaisen mahdollisuuden tuottaa asiakkaiden toivomia uudenlaisia ympäristöystävällisiä palveluja ja tuotteita kaikkialle Suomeen edullisesti. Tavoitteenamme on kasvaa Suomen suurimmaksi toimijaksi omistuspohjaa ja asiakasmäärää kasvattamalla.

Haluaisin tukea paikallista yritystä, nyt en enää voi tehdä sitä, vai?

Pori Energia omistaa osuuden uudesta yhtiöstä, joten uuden yhtiön menestys on hyödyksi Pori Energialle ja sitä kautta porilaisille. 

Osa Pori Energian työntekijöistä siirtyy uuteen yhtiöön, eli asioit myös jatkossa samojen henkilöiden kanssa.

Mitä Pori Energialle tapahtuu?

Pori Energia konserni jatkaa normaalisti toimintaansa, vaikka sähkön- ja aurinkosähköratkaisujen myynti siirtyykin uuteen yritykseen. Jatkossakin Pori Energian palveluita ja tuotteita ovat kaukolämpö ja -jäähdytys, urakointi, tuulivoimapalvelut sekä tytäryhtiön kautta sähkönsiirto. Palvelemme kuluttajia, yrityksiä ja teollisuutta alueellisesti vahvana toimijana.

Julkaistu 29.2.2020