Taloyhtiö Kärrykoto valitsi Pori Energia Olon

Pertti Linden keltaisessa Pori Energia Olo -hupparissa

Itä-Porissa sijaitseva Kärrykoto on neljän asuinrakennuksen ja 14 asunnon taloyhtiö. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Linden sanoo, että Pori Energia Olo on helpottanut taloyhtiön budjetin laatimista. 

- Kärrykoto liittyi Porin Energian kaukolämpöverkkoon vuonna 2002. Koko tämän ajan järjestelmä on toiminut hyvin, eikä suurempia ongelmia ole ollut. Kaukolämmön kulutuksen kustannusten arvioinnissa pidemmällä aikavälillä ei kuitenkaan ole ollut riittävää ennustettavuutta. Yhtiön asukkaiden ikärakenne alkaa osin olla myös melko korkea, minkä vuoksi itsenäinen lämpökeskuksen hoito on ollut haastavaa, kertoo As Oy Kärrykoton hallituksen puheenjohtaja Pertti Linden.

Taloyhtiön hallituksessa alettiin pohtia Pori Energia Olon hyötyjä ja haittoja, kun Kärrykodolle tarjottiin mahdollisuutta kaukolämpösopimuksen päivittämiseen.

- Hyödyt osoittautuivat niin merkittäviksi, että päädyimme esittämään yhtiöhallitukselle kaukolämpösopimuksen päivittämistä.

Pori Energia Olo tarjoaisi ratkaisun taloyhtiön ongelmiin.

”Kuukausihinta on noin kaksi prosenttia edullisempi verrattuna aikaisempaan”

- Hinta on kiinteä seuraavat viisi vuotta, mikä mahdollistaa ennustettavuutta yhtiön tulo- ja menoarvioita laatiessa. Kuukausihinta on noin kaksi prosenttia edullisempi verrattuna aikaisempaan kaukolämmön keskikulutushintaan. Sopimukseen liittyy myös kaikki kaukolämpökeskuksen liittyvät tekniset toimenpiteet, jolloin Pori Energia hallinnoi kaukolämpökeskusta, huolehtii huolloista, mahdollisista korjauksista ja koko järjestelmää valvotaan sekä ohjataan etänä, kertoo Linden.

Yhtiökokous hyväksyi hallituksen ehdotuksen yksimielisesti.

- Hyvä yhteistyö siis jatkuu Porin Energian kanssa vuosia eteenpäin.

Lue lisää Pori Energia Olosta tästä >

Julkaistu 1.11.2020