Taloyhtiö Keskuspuistikko valitsi Pori Energia Olon

Matti Mäkelä seisoo kerrostalon edessä.

Porin Riihikedossa sijaitseva Keskuspuistikko on neljän seitsenkerroksisen kerrostalon ja 146 asunnon taloyhtiö. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan Matti Mäkelän mukaan Pori Energia Olo ratkaisee yhden ongelman, mikä liittyy korkeiden kerrostalojen lämpötasapainoon. 

- Päädyimme Pori Energia Oloon, sillä sopimus antaa taloyhtiöllemme taloudellista varmuutta. Kun seuraavat viisi vuotta kaukolämmön hinta pysyy samana, niin se helpottaa budjetin laatimista. Taloudellinen riskikin on pieni, vaikka talvet olisivatkin jatkossa lämpimiä, kertoo As Oy Porin Keskuspuistikon hallituksen puheenjohtaja Matti Mäkelä.

Taloyhtiö on kuulunut jo pitkään Pori Energian kaukolämpöverkkoon, joten sopimuksen päivitys kävi luonnollisesti. Päätös oli lopulta helppo.

- Pori Energialta tuli tarjous, jonka jälkeen yhtiön edustaja kävi puhumassa hallitukselle. Sen jälkeen teimme taloyhtiön hallituksessa yksimielisen päätöksen siirtymisestä Pori Energia Oloon. Hyödyt olivat niin suuret.

”Tuo parannusta yhteen ongelmaan”

- Budjetin ennustettavuuden lisäksi Pori Energia Olo tuo meille myös huolettomuutta. Mahdolliset ongelmat hoitaa Pori Energia, eikä meidän tarvitse enää vaivata omaa huoltoyhtiötämme lämpöpuolen asioissa.

Pori Energia Olon avulla Keskuspuistikko pääsee myös yhdestä ongelmista, joka liitetään usein korkeisiin ja vanhempiin kerrostaloihin. 

- Asuntoihin asennetaan mittarit ja anturit, joiden avulla Pori Energia voi seurata etänä huoneistojen lämpöjä, tarvittaessa tasaa niitä ja huolehtii siitä, että talon lämmitys toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Se tuo parannusta yhteen ongelmaan: korkeissa kerrostaloissahan on usein pulmana se, että joskus ylhäällä on kylmempää ja alhaalla lämpimämpää. 

Lue lisää Pori Energia Olosta >

Julkaistu 18.9.2020