Energia 247 keskeyttää sähköntoimituksen - Energiavirasto kehottaa asiakkaita hankkimaan viipymättä uuden sähkönmyyjän

Energia 247 Oy lopettaa sähköntoimituksensa asiakkailleen 4.12.2021 alkaen taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Sähköntoimitus ei katkea, mutta asiakkaiden on tehtävä uusi sähkösopimus uuden myyjän kanssa viipymättä. Energia 247 keskeyttää sähköntoimituksen asiakkaille, koska yhtiö ei pysty taloudellisten vaikeuksien vuoksi jatkamaan sähkönhankintaa. 

Koska asiakkaiden sähkönmyyntisopimukset päättyvät myyjästä johtuvasta syystä, Pori Energia Sähköverkot Oy huolehtii sähköntoimituksen jatkamisesta väliaikaisesti. Pori Energia Sähköverkot lähettää asiakkaille joita asia koskee, erillisen ilmoituksen ja toimintaohjeet. 

Energiavirasto kehottaa asiakkaita etsimään välittömästi uuden sähkönmyyjän ja solmimaan tämän kanssa sähkönmyyntisopimuksen. Uusi sopimus on tehtävä viipymättä, koska uusi sähkönmyyjä tarvitsee vähintään 14 vuorokautta sähköntoimituksen aloittamiseen. Jos asiakkaat eivät ole löytäneet uutta sähkönmyyjää kolmen viikon kuluessa verkkoyhtiön ilmoituksen lähettämisestä, Energiavirasto voi päätöksellään siirtää asiakkaat verkkoalueen toimitusvelvollisen sähkönmyyjän asiakkaiksi.

Sähkönmyyntitarjouksia voi vertailla helposti esimerkiksi sahkonhinta.fi-palvelussa. Palvelu on Energiaviraston ylläpitämä.

Lisätietoja: https://energiavirasto.fi/-/ohjeet-energia-247-oy-n-asiakkaille