Pori Energia alkaa valvoa Vatajankosken energiantuotantolaitoksia

Kuva Kaanaan valovomotiloista

Kaanaan valvomosta aletaan etävalvoa Vatajankosken Sähkön energiatuotantolaitoksia toukokuussa 2021.

”Hyvä alusta mahdolliselle muullekin yhteistyölle tulevaisuudessa”

Pori Energia Oy ja pohjoissatakuntalainen Vatajankosken Sähkö Oy aloittavat yhteistyön.

Yhtiöt ovat sopineet Vatajankosken Kankaanpäässä sijaitsevien energiantuotantolaitosten etävalvonnan siirtymisestä Pori Energialle.

Valvottavia kohteita ovat Kankaanpään kaukolämmön tuotanto, johon sisältyy voimalaitos, hukkalämmön talteenottolaitos sekä lämpökeskukset. Lisäksi valvonnan piiriin kuuluu Honkajoen energiantuotanto, joka koostuu prosessihöyryntuotantolaitoksista sekä biokaasumoottorilaitoksesta. 

- Etävalvonta on kokoluokassamme kustannustehokas tapa hoitaa ympärivuorokautinen prosessinvalvonta. Energiantuotantomme on ollut jo viimeiset viisi vuotta etävalvonnan piirissä. Nyt sopimuskauden päätyttyä toisen tahon kanssa valitsimme Pori Energian uudeksi kumppaniksemme, sanoo Vatajankosken tuotantopäällikkö Lauri Hölttä.

- Yhteistyölle Pori Energian kanssa oli monia eri perusteluja, mutta yksi iso asia oli tietenkin kumppanuus kahden paikallisen toimijan kesken. Nyt laitoksiamme valvotaan maakunnan sisällä, hän lisää.

Yhteistyö mahdollista myös tulevaisuudessa

Vatajankosken laitoksia valvotaan etänä Porista, Kaanaan voimalaitoksen valvomosta. Kaanaan voimalaitoksella on valvottu esimerkiksi läheisen pigmenttitehtaan rikkihappotehtaan prosesseja.

- Meillä on kokemusta organisaatiomme ulkopuolisten tahojen laitteiden ja toiminnan valvomista, kertoo Pori Energian energiapalveluiden johtaja Eero Niemitalo.

- Nyt kun pigmenttitehdas on hiljenemässä, niin on hienoa saada jatkumoa tälle kehitykselle. Meillä on maakunnassa osaavaa väkeä tällaiseen työhön ja on tärkeää, että tätä osaamista voidaan hyödyntää jatkossakin. 

Sopimus astuu voimaan toukokuun alussa. Niemitalo ja Hölttä ovat tyytyväisiä maakunnan energiayhtiöiden yhteistyön käynnistymisestä. 

- Tämä on hyvä alusta muullekin yhteistyölle tulevaisuudessa. Oli kyse sitten isommista tai pienemmistä projekteista, Niemitalo sanoo.

- Tulevaisuudessa voi olla muitakin mahdollisia tapoja tehdä alueellista yhteistyötä, Hölttä jatkaa.

Julkaistu 4.3.2021