Heikki Pukkila Tuulia Palvelut Oy:n toimitusjohtajaksi

Heikki Pukkila

Pori Energian tytäryhtiön Tuulia Palvelut Oy toimitusjohtajana aloittaa 14.4.2022 koneinsinööri Heikki Pukkila. 42-vuotiaalla Pukkilalla on monipuolinen 15 vuoden työkokemus tuulivoiman parissa. Tuulia Palvelut Oy hakee kasvua ja suurempaa roolia tuulivoimapalveluiden kehittyvillä markkinoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Suomessa on tällä hetkellä noin 240 tuulipuistoa eri kehitysvaiheissa. Tuulivoiman kapasiteetin arvioidaan kasvavan ainakin vuoteen 2040 saakka, lisäten myös tuulivoimaan liittyvien palveluiden kysyntää. 

Ura tuulivoiman parissa alkoi tuulivoimainsinöörinä

- Heikillä on pitkä ja nousujohteinen työkokemus tuulivoima-alalla. Hänelle on syntynyt hyvä kokemuspohja johtaa ihmisiä ja syvällinen ymmärrys liiketoiminnasta sen kaikilla tasoilla, kertoo Pori Energia Oy:n toimitusjohtaja Petri Paajanen.

Pukkilan ura tuulivoiman parissa alkoi vuonna 2007 Pori Energialla tuulivoimainsinöörinä. Uran varrella hän on työskennellyt myös Nordex Energyllä ja Suomen Hyötytuuli Oy:ssä. Tuulia Palvelut Oy:n toimitusjohtajaksi hän siirtyy Fortum Growth Oy:ltä.

- Olen erittäin innoissani päästessäni mukaan rakentamaan Tuulia Palveluiden menestystarinaa, kertoo ulvilalainen Pukkila.