Pori Energia mukana pikaluistelija Laura Kiviojan matkassa kohti olympialaisia.

Kuvassa Laura Kivioja luistelee

Nuoresta iästään huolimatta Lauralla on pitkä historia lajin parissa. Hänet palkittiin Satakunnan Urheilugaalassa vuonna 2020 nuorena lupaavana urheilijana. Yhteistyösopimuksen myötä olemme mukana mahdollistamassa matkaa kohtia hänen unelmiaan. Ottamalla seurantaan Pori Energian ja Lauran somekanavat pääset seuraamaan hänen arkeaan luistelun parissa.

Laura kertoo itsestään ja miten hänestä tuli pikaluistelija

Olen Laura Kivioja,19-vuotias ja kotoisin Porista. Tänä vuonna lähti käyntiin kymmenes kausi luistelun parissa, joten muutama vuosi tässä on tullut harrastettua. Tällä kaudella 2022/2023 on tullut taas asuttua Saksan Inzellissä, jossa myös muutama edellinen kausi on vierähtänyt yhdessä Suomen maajoukkueen kanssa. Aloitin luistelun noin 10 vuotta sitten, toki ensimmäisiä kausia ei niinkään luistelu edellä mennyt, vaan lähinnä koulukavereiden, jalkapallon sekä pianonsoiton ohella. Kuitenkin 14–15-vuotiaana todella tajusin, kuinka halusin panostaa luisteluun ja niin siinä sitten kävikin. 

Ensimmäisen ulkomaan kilpailuni kisasin vuonna 2015 ja sen jälkeen onkin tullut aika monta starttia Suomea edustaen muun muassa junioreiden maailmacupeissa sekä maailmanmestaruuskilpailuissa. Myös kotimaan radoilla on tullut luisteltua kohtalaisen hyviä kilpailuja. SM-mitalien lisäksi, tytöt 17-vuotiaissa muutama Suomen ennätys. Toki tänä kautena muutama SM-ennätys aikuisissa ei olisi pahitteeksi.

Tämän vuoden ja tulevaisuuden tavoitteet

Tällä kaudella luistelen ensimmäistä vuotta aikuisissa, joten tavoitteena olisikin alittaa maailmancup rajat aikuisten sarjaan, ja mahdollisesti päästä edustamaan Suomea ensi kaudeksi. Pidemmällä tähtäimellä toki EM ja MM kisat ovat tavoitteena sekä vuoden 2026 olympialaiset. Tällä kaudella haluan kuitenkin keskittyä luistelun tekniseen puoleen ja opetella tekemään kaikki pienimmätkin asiat täydellisesti, jotta nämä tavoitteet olisivat mahdolliset. Tällä hetkellä harjoitteluohjelmaan kuuluukin jää tai jokin muu intensiivinen harjoitus aamulla ja aerobinen harjoitus illalla. Normaali harjoitusviikko koostuu noin 12–13 treenistä ja kevyellä viikolla noin 7–8. Toki ohjelmaa voidaan soveltaa riippuen päivän kunnosta.

Kuvassa Laura seisoo maisemaa vasten