Pori Energia panostaa tuulivoimaan, perusti uuden yhtiön

tuulimyllyjä

Pori Energian perustama tuulivoimapalveluiden tuottamiseen keskittyvä tytäryhtiö Tuulia Palvelut Oy aloitti toimintansa 1.1.2022. Tuulia Palvelut Oy hakee kasvua ja suurempaa roolia tuulivoimapalveluiden kehittyvillä markkinoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Pori Energian nykyinen tuulivoimapalveluiden liiketoiminnallinen 12 hengen henkilöstö siirtyy kokonaisuudessaan uuteen yhtiöön. 

Voimakkaasti kasvavan tuulivoimakapasiteetin myötä myös alan palvelujen kysyntä lisääntyy Suomessa

Suomessa on tällä hetkellä noin 240 tuulipuistoa eri kehitysvaiheissa. Tuulivoiman kapasiteetin arvioidaan kasvavan ainakin vuoteen 2040 saakka, lisäten myös tuulivoimaan liittyvien palveluiden kysyntää. Pori Energialla on pitkä kokemus tuulivoimapalveluiden tuottamisesta. Liiketoiminnan keskittäminen vain tuulivoimapalveluihin erikoistuneeseen yhtiöön antaa paremman pohjan kehittää toimintaa. 

-    Tuulivoimalla tulee olemaan merkittävä rooli ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Tuulivoimatekniikan nopea kehittyminen on mahdollistanut sen, että tuulivoima on erittäin kustannustehokas tapa tuottaa sähköä markkinaehtoisesti. Haemme parhaillaan Tuulia Palvelut Oy:lle toimitusjohtajaa, jolla on rohkeutta ja osaamista lähteä kehittämään uusia palvelumalleja tuulivoima-alalle, kuvailee Pori Energia Oy:n toimitusjohtaja Petri Paajanen.

Tuulia Palvelut Oy on uusi Pori Energian 100 % omistama tuulivoimapalveluita tarjoava yhtiö, jonka tavoitteena on kasvaa tuulivoiman hankesuunniteluun ja käyttöön liittyvissä palveluissa. Pori Energialla on pitkä kokemus tuulivoimaprojekteista. Yhtiö aloitti tuulivoiman tuotannon yhtenä alan edelläkävijöistä jo vuonna 1993. Tuulia Palvelut Oy:n toimipisteet sijaitsevat Porissa ja Raahessa.

Toimitusjohtajan hakuilmoitus careers.mps.fi:ssä >

Julkaistu 14.1.2022