Pori Energia Sähköverkoilta jatkossa tekstiviestejä suunnitelluista sähkökatkoista

Kuvituskuva

Pori Energia Sähköverkot ottaa kesällä 2022 käyttöön järjestelmän, jonka avulla suunnitellut sähkökatkot pyritään jatkossa ilmoittamaan sähkökatkoalueiden asukkaille tekstiviestitse ja sähköpostitse etukäteen. Suunniteltuja sähkökatkoja aiheutuu sähköverkkojen parannustöistä, kuten esimerkiksi jakokaappien ja maakaapeleiden uusimisesta. Järjestelmä on käytössä Pori Energia Sähköverkot Oy:n sähköverkkoalueella.

- Investoimme vuosittain noin 10 miljoonaa euroa sähköverkon parannuksiin. Työmaita meillä on ympäri Poria runsaasti ympäri vuoden, mutta erityisesti kesäaikaan. Olemme aiemmin viestineet suunnitelluista sähkökatkoista asukkaille paperitulosteilla, mutta jatkossa viestit kulkevat tekstiviesteillä ja sähköpostilla. Tiedotamme viestintätavan muutoksesta, sillä mediassa on uutisoitu viime aikoina tekstiviestihuijauksista, kuvailee Pori Energia Sähköverkot Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ohrankämmen.

Pori Energia Sähköverkot toivoo asiakkaidensa päivittävän yhteystietojaan WattiVahti.fi-palvelussa, jolloin tekstiviestit ja sähköpostiviestit löytävät tiensä perille. Palvelussa voi ottaa käyttöön myös suunnittelemattomista sähkökatkoista ilmoittavan häiriöviestipalvelun.

Sähkölinjan päälle kaatunut puu

Aila-myrsky kaatoi puita sähkölinjoille vuonna 2020.

Maakaapeloinnilla parannetaan sähkönjakelun varmuutta

Pori Energia Sähköverkoilla on yhteensä noin 3200 kilometriä ylläpidettävää sähköverkkoa, muuntamoita yrityksellä on 991 kappaletta ja sähköasemia 16.

- Sähkönjakeluverkkomme maakaapelointiaste on noussut tasaisesti tehtyjen investointien seurauksena. Tällä hetkellä lähes 80 prosenttia 0,4 kilovoltin sähköverkostamme on jo maakaapeloitu. Yli puolet sähkökatkoista aiheutuu myrskyjen, ukkosten ja lumentulon yhteydessä sähkölinjoille sattuneista vaurioista. Maakaapelointi on lisännyt merkittävästi sähkönjakelun toimitusvarmuutta eli vähentänyt sähkökatkojen määrää sekä kestoa Porissa, summaa Ohrankämmen.

Pori Energia Sähköverkot Oy:n verkkoon julkaistulla työmaakartalla näkyvät isoimmat sähköverkon rakennus ja kunnostustyöt. Karttaan merkityt työt näkyvät katukuvassa tai tonttien läheisyydessä. Karttaan merkittyjen töiden lisäksi sähköverkkoyhtiö tekee laaja-alaisesti muita verkostotöitä, joista kaikki eivät näy julkaistulla työmaakartalla. Verkkoon julkaistua työmaakarttaa päivitetään aina uusien hankkeiden käynnistyessä.

Työmaakartan löytää alta tai osoitteesta: www.porienergia.fi/sahkotyomaakartta 

maakaapeloinnin kehitys graafi

Sähkönjakeluverkon käyttövarmuus graafi

Julkaistu 16.6.2022

Klikkaa avataksesi PDF-kartan PESV työmaakohteista