Sähkökatkoja Porissa

 

Eri puolella Poria on ollut myrskystä johtuen sähkökatkoja 8.8.2023. Katkokset alkoivat noin klo 12, jonka jälkeen sähköittä on ollut enimmillään 2500 taloutta. Näistä talouksista suurin osa saatiin korjattua tunnin sisällä. Pori Energia Sähköverkkojen kenttähenkilökunta ja toimihenkilöt tekevät tällä hetkellä töitä noin 25 hengen voimin sähköjen palauttamiseksi. Katkoksia on esiintynyt koko verkostoalueella saaristoa lukuunottamatta. Korjaustöiden oletetaan jatkuvan yöhön puuskaisten tuulien jatkumisesta johtuen.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata katkokartalta https://www.porienergia.fi/Keskeytyskartta/>

Miten toimia sähkökatkon aikana

Saamme tiedon katkoista (suurjänniteviat) automaattisen järjestelmä kautta, siksi heti katkoksen alussa ei ole  tarpeellista soittaa sähköyhtiöön. Odota rauhassa että vika korjataan. Jos kuitenkin havaitset, että sähkölinjat ovat vaurioituneet tai niiden päälle on kaatunut puu, tästä on hyvä ilmoittaa. Ilmoita myös  meille mikäli muualle naapurustoon sähköt palautuvat, mutta ei teidän kotiinne.

Älä koske sähkölinjoihin. Älä yritä raivata puita, oksia tai roskia sähkölinjoilta, vaarana on tappava sähköisku.

Sammuta kodinkoneet.

Mikäli sähkökatko kestää muutamia tunteja varaa juomavettä puhtaaseen kannelliseen astiaan.

Ole energiatehokas. Älä turhaan availe ikkunoita tai ovia ja rajaa lämmin tila sulkemalla väliovia. Ruoka pysyy  jääkaapissa kylmänä pari tuntia katkon alkamisesta ja pakastimessa yli vuorokauden, mikäli ovia ei turhaan availla.

 

Mistä saat lisätietoa sähkökatkon aikana

Mikäli olet aktivoinut Häiriöviestipalvelun, saat tietoa katkosta  heti puhelimitse tai sähköpostitse mikäli se vaikuttaa sinun kotiisi  (tai kesämökkiin jne. palvelussa ilmoittamaasi osoitteeseen).

Saat reaaliaikaista tietoa katkosta keskeytyskartoilta:

  • Pori Energia Sähköverkot Oy (Pori): www.porienergia.fi/keskeytyskartta >
  • Energiateollisuus (Suomen laajuiset tiedot) www.sähkökatkokartta.fi >
  • Tarvittaessa voit soittaa  häiriöinfonumeroomme (02) 633 1161,  josta kuulee automaattitiedotteet  sähkönjakeluhäiriöistä, jotka ovat  tiedossamme (tiedot ovat samat kuin  verkkosivujen keskeytyskartalla).

Julkaistu 8.8.2023