Wattivahti kertoo kulutuksen lisäksi paljon muutakin

Mistä näen sähkön kulutustietoni? Entä täytyykö seurata ja ennakoida sähkön käyttöä hinnan mukaan? Mistä näen aurinkopaneeleitteni mitatut ja netotetut tiedot? Entä kuka kertoo, jos asunnostani katkeaa sähköt?

 

Näissä kysymyksissä auttaa WattiVahti (https://www.wattivahti.fi). WattiVahti on helppokäyttöinen nettipalvelu sähkön kulutustietojen sekä pientuotantotietojen tarkasteluun.

WattiVahtia voi käyttää tietokoneella yleisimmillä selaimilla, mutta myös mobiilina eli puhelimella tai tabletilla. Jos haluat tarkastella tilannetta grafiikan kautta nopealla yleissilmäyksellä, mobiili on mainio. Jos taas haluat perehtyä asiaan tarkemmin, esimerkiksi haluat analysoida WattiVahdista saatavia tietoja Excelissä, käytä tietokonetta.

Sähkön tuntihinta auttaa kohdistamaan kulutusta

WattiVahti näyttää myös sähkön tuntihinnan (pörssihinta, spot-hinta). Tämä helpottaa sähkönkäyttäjää kohdistamaan sähkön kulutustaan halvoille tunneille ja seuraamaan, miten on asiassa onnistunut. Sähkön tuntihinnan voi hakea monesta lähteestä (mm. Fingrid tuntihinta -sovellus), mutta tiedon yhdistäminen oman käyttöpaikan kulutustietoihin ei ole aiemmin ollut näin helppoa. Nyt se onnistuu yhdellä klikkauksella eli liukusäädintä käyttämällä. Tiedot voi myös ladata Excel taulukkoon, jos haluaa tehdä tarkempaa analyysiä tai jatkojalostaa tietoja.

Häiriöviestit suoraan puhelimeesi

Olemme tottuneet siihen, että sähköä on koko ajan saatavissa eikä vikatilanteita juuri ilmene. Siksipä yleensä luonnonvoimista aiheutuvat sähkökatkot yllättävät. WattiVahdista voit tilata Häiriöviestipalvelun, joka ilmoittaa tekstiviestillä tai sähköpostitse yli 5 minuuttia kestävistä sähkökatkoista käyttöpaikoillasi. Samalla sinun tulee tarkistettua, että verkkoyhtiön tiedossa oleva puhelinnumerosi on oikea.